Groep 5-6 kijkt toe bij de remproef. Foto: Laura Miedema
Groep 5-6 kijkt toe bij de remproef. Foto: Laura Miedema

Leerlingen van De Molenwiek worden 'streetwise'

WOERDEN - Op dinsdag 4 februari hebben de leerlingen van basisschool De Molenwiek in Woerden lessen van Streetwise gevolgd. Bij dit programma, georganiseerd door de ANWB, hebben de kinderen onder andere geleerd over de remweg van auto’s, hoe belangrijk het is om zelf in het verkeer op te letten en hoe moeilijk fietsen is met een zware rugzak. Met deze lessen wil de school de leerlingen een goede basis meegeven op het gebied van verkeersveiligheid.

Per twee leerjaren werd er een interessant en leerzaam programma aangeboden, waarbij de kinderen veel zelf konden ontdekken.
Zo zijn de kleuters in het speellokaal van de school bezig geweest met verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. Hierbij werd gebruik gemaakt van een echt verkeerslicht.

In Bulwijk werd aan groep 3 en 4 lesgegeven over veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook hebben de kinderen daar geleerd waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Tijdens deze les reed er een elektrische auto door de zaal en mochten de kinderen rondfietsen.

De leerlingen uit groep 5 en 6 mochten zelf plaatsnemen op de bijrijders stoel van een lesauto om te remmen. Zo hebben zij ervaren wat de remweg van een auto is en wat de invloed van reactietijd op die remweg is. Het was een leuke en een beetje spannende praktijkles!

En de leerlingen in groep 7 en 8 hebben geoefend met fietsvaardigheid. Ze fietsten hiervoor over een uitdagend parcours op het schoolplein, met onder andere slalommen en over schuine stukken fietsen.

Het was een geslaagde ochtend, waarbij veel geleerd is wat de kinderen gelijk in de praktijk kunnen brengen!

Meer berichten