Energiegroep Woerden geeft energie bespaartips aan huurders

WOERDEN - Ook huurders kunnen met succes het energieverbruik in de woning verminderen en zo op hun energierekening besparen. Energiegroep Woerden organiseert een avond vol met snelle energie bespaartips. 'Tot nu toe hebben we onze bijeenkomsten gericht op koopwoningen. Dit jaar willen we ook huurwoningen ondersteunen met het verminderen van het energieverbruik', zegt Mieke Lendfers.

Dat je ook kunt besparen op je energieverbruik zonder je huis te moeten verbouwen en zonder dat het direct veel moet kosten bewijst de snelle bespaar lijst. De meeste tips kosten geen of slechts weinig geld. 'Wij dagen iedereen uit om in 1 jaar tijd tenminste 10% minder energie te verbruiken'. Voor wie daarbij hulp nodig heeft is ondersteuning van de Energiegroep mogelijk.

Daarnaast gaat de Energiegroep door met het organiseren van avonden voor woningeigenaren. Elke maand is er een bijeenkomst met een ander thema. Je kunt ook thuis een 'energy party' organiseren met je buren of je vrienden. De Energiegroep komt graag langs om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Samen bezig zijn met het energie zuiniger maken van je woning is leuk en het werkt!

Energiegroep Woerden bestaat uit inwoners van de gemeente Woerden die zich bezighouden met het energiezuiniger maken van woningen. Dit doen ze door opleidingen te volgen, professionele adviezen in te winnen en zelf aan de slag te zijn met het energiezuiniger maken van hun woning. Het doel van de groep is om laagdrempelig en onafhankelijk kennis en ervaring te delen met andere woningeigenaren en hen zo te ondersteunen met het energiezuiniger maken van hun woning.

Op 18 februari is de eerste avond voor woningeigenaren. Op 5 maart is de bijeenkomst over snelle energie bespaar tips, voor huurwoningen en koopwoningen. Alle avonden zijn te vinden op https://duurzaamwoerden.nl/agenda/.

Aanmelden / Informatie bij energiegroep@duurzaamwoerden.nl.

Meer berichten