Minioren van ZPC Woerden stijgen tijdens clubmeet

WOERDEN - Veenendaal was dit weekend het strijdbokaal van het minioren zwemmen in de provincie Utrecht. Alle zwemmers tussen de 6 en de 12 jaar oud namen het in teamverband tegen elkaar op. Het team moest zich profileren in verschillende leeftijdsklassen en estafettes.

ZPC Woerden laat zien dat zij de laatste jaren een stijgende lijn inzetten. Waar ZPC Woerden in 2017 nog 135e was van Nederland en vorig jaar 109e, staat het nu 84e van Nederland. Binnen de provincie Utrecht werden zij zesde.

Bijzondere prestaties waren er van 10-jarige Carlijn Verschelling (derde op de 50 meter schoolslag), 9-jarige Mees Otto (een fantastisch persoonlijk record op de 100 meter vrije slag), 8-jarige Michelle Claassen (20 seconden van haar beste tijd op de 100 wisselslag af) en de 9-jarige Freek Roelofs tijdens de estafette (zwom 3 seconden onder het clubrecord op de 50 meter schoolslag).

De trotse trainers Thommy Nickel, Ilse van den Wijngaard, Lucas Pfaff en Ardo Hoogenveen mochten het bij de afsluitende trainingsestafette opnemen tegen de andere trainers van de regio. Zij wonnen in een zinderende strijd om de eerste plaats

Meer berichten