Sportlust '46 buigt achterstand om in zege

WOERDEN - In eigen huis won Sportlust '46 van FC 's Gravenzande. In eigen huis versloeg de ploeg van Patrick Loenen de ploeg die in de eerste wedstrijd van dit seizoen met speels gemak opzij werd geschoven.

Moeizaam. Met dat woord kan de wedstrijd van Sportlust '46 tegen FC 's Gravenzande worden samengevat. Toen in de eerste helft de bezoekers ook nog op een voorsprong kwamen, werd het nog een stuk lastiger. Uiteindelijk stak de doelman van de bezoekers de helpende hand toe door op knullige wijze Mark van der Weijden te vloeren. Nadien ging het lopen bij de thuisploeg en won het elftal van Patrick Loenen toch nog met 3-1.

Op doel stond Terence Manschot. Hij verving de voor een enkele wedstrijd geschorste Menno de Jong. Het was de tweede wedstrijd voor de doelman in dit seizoen. Ook hij zag dat zijn collega aan de andere kant van het veld de helpende hand toestak. ,,Als je als keeper uitkomt en op de achterlijn aan de zijkant van het zestienmeter gebied de aanvaller neerlegt, dan heb je het goed gedaan hoor", klonk het sarcastisch. Toch was Manschot maar wat blij met die actie. ,,Hij heeft ons daarmee wel geholpen natuurlijk."

De benutte strafschop was uiteindelijk een prooi voor Mark van der Weijden. Hij schoot vervolgens de gelijkmaker waarna het bij Sportlust '46 beter ging lopen. De ploeg liep vervolgens nog uit naar 3-1 via twee goals van Deen van Embricqs. ,,Hij maakte twee fantastische goals. Uiteindelijk win je dan nog, maar de manier waarop stemt niet tot tevredenheid. Maar goed, je moet ook de slechte wedstrijden winnen he", vertelde Manschot.

,,Ik denk dat bij ons de echte wil om te winnen er niet per se was. Uiteindelijk maken zij de de 1-0 en gebeurde er nog weinig. We hanteerden een laag baltempo en die moest in de tweede helft echt omhoog om iets te kunnen forceren. Nou, uiteindelijk deed de keeper dat dan voor ons", vertelde de doelman breeduit lachend.

Zelf speelde hij vooralsnog zijn wedstrijden in het tweede elftal van de club. ,,Aan het begin van het seizoen kwam ik natuurlijk net terug van een knieblessure en ik zat eigenlijk nog vol in mijn revalidatie. Wedstrijden wil je ook in het eerste elftal spelen, maar Menno is nu gewoon de eerste keeper. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club en het is nu leuk dat ik twee keer kon spelen", aldus de doelman.

Sportlust '46 – FC 's Gravenzande 3-1 (0-1).

Meer berichten