Foto:

De Woerdense Column: De meiden van Woerden

Soms loop je (letterlijk) tegen een onderwerp aan en in dit geval gebeurde dat. Ik ging vanmorgen even ergens koffie drinken, liep een loods in en daar stond een bijzondere bank. Namelijk de bank van: De Meiden van Woerden, de Sofa van Woerden!

Voorheen kende u ze als De Meiden van Breuren. Deze Meiden van Woerden bestaat uit een groep van bijna 30 vrouwen. Vrouwen die zich - naast hun drukke baan en gezin - inzetten voor lokale organisaties die bijdragen aan het maatschappelijk belang. Of ze nu willen of niet, het zijn allemaal stuk voor stuk powervrouwen die geweldig mooie dingen doen voor Woerden. Ieder met haar eigen mooie unieke kwaliteit. Ieder met haar eigen unieke creativiteit en kunde. De één onderneemster, de ander manager, yoga docent, stewardess of ambtenaar, enz. Ik vind dat de kracht van de meiden ligt in de diversiteit van alle vrouwen. Ze vullen elkaar perfect aan als team!

Zie in november 2019 nog de geweldige verwendag voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad, die ze in het klooster deden i.s.m. het Inloophuis 'leven met kanker' en mede mogelijk gemaakt door vele Woerdense ondernemers.

Maar ik zag voor mij de bank staan met het geweldige ontwerp erop, De Sofa van Woerden.

De halfronde bank komt in het Westdampark bij de watertoren te staan en kijkt uit over het water richting de Zandwijksingel.

Met deze mooie sofa gaan de Meiden van Woerden een bijzonder geweldig laagdrempelige plek maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar er verbinding wordt gemaakt en je even echt kan gaan zitten om je verhaal te vertellen. Iedereen is welkom voor zijn of haar verhaal.

Wederom een geweldig project waar veel mensen vrijwillig aan meewerken om juist de kleine mozaïek steentjes te plakken op de bank. Mocht u mee willen helpen, kijk even op de Facebookpagina van Stichting de Meiden van Woerden.

Al 10 jaar timmeren deze Meiden aan de weg en ik heb er al eens over geschreven. Maar mocht u de meiden niet kennen: de Meiden van Woerden zijn ontstaan doordat een paar vriendinnen op het terras van Breuren besloten mee te doen aan A Sister's Hope 60K Walk. Met Breuren als basis, was de de naam voor deze groep meiden snel vastgesteld. De Meiden van Breuren. Maar zij worden en zijn nu de Meiden van Woerden.

Ik hoop dat deze top Meiden van Woerden nog met heel veel mooie projecten gaan komen. En eigenlijk weet ik dat zeker. Zij zullen Woerden nog veel meer gaan geven. Zo veel mensen die in Woerden het verschil maken. Maar deze meiden doen dat dus al jaren! Als er een goed doel is in Woerden en voor Woerden dan zijn zij het. Daarom draag ik deze kanjers een geweldig warm hart toe! Ik vind echt dat ze met het woord "meiden" zichzelf zwaar tekort doen. Het zou dus echt iets anders moeten zijn, iets met meer kracht. Ik dacht aan: Topvrouwen van Woerden!

Door Mirte Damen

Meer berichten