Valentino Kemper (23) in Los Angeles, waar hij bijna elk jaar naartoe gaat om te netwerken.
Valentino Kemper (23) in Los Angeles, waar hij bijna elk jaar naartoe gaat om te netwerken. (Foto: Julia Vriend)

Woerdense influencer in film-industrie

WOERDEN - De 23-jarige Valentino Kemper weet al van jongs af aan dat hij in de film-industrie op zijn plek is. Op TikTok, een app waarop jongeren dansvideo's maken, was hij een hit en met ruim driehonderdduizend volgers mocht hij zich scharen onder het groeiend aantal 'influencers'. Hij reisde op en neer naar LA om een groot netwerk op te bouwen en startte zijn eigen bedrijf, VETA-Entertainment. Woerden is de plek waar het allemaal begon.

Valentino zat op het Futura College in Woerden. "Ik was vaak absent, omdat ik liever aan het filmen en monteren was", vertelt hij. "Ik was nog leerplichtig, maar ik wist dat ik mijn droom achterna moest gaan, dus miste ik veel uren.'' Drie keer moest hij bij de gemeente uitleggen waarom hij zo vaak afwezig was. ''Ik vertelde telkens dat ik werkte aan mijn toekomst en dat ik deed wat ik écht leuk vond. Vaak werd ik dan gematst en werd mijn absentie door de vingers gezien. Toch kreeg ik na het derde gesprek met de leerplichtambtenaar een taakstraf van Halt opgelegd, om de gemiste schooluren in te halen." Veel effect had dit niet. ''Op school zeiden ze tegen mij: 'Valentino, als dit écht is wat jij wil, dan moet je jouw droom achterna gaan en krijg je vrije uren van school.''

VETA-Entertainment
Vanaf dat moment ging het hard. Valentino schreef eigen film-scripts, monteerde video's voor bekende YouTubers en spaarde voor een goede camera. ''Het heeft zeven jaar geduurd, maar ik heb inmiddels een camera die in Hollywood ook gebruikt wordt bij film-opnames'', vertelt hij trots, terwijl hij een grote zwarte koffer tevoorschijn haalt. Valentino kwam erachter dat het leven van een influencer niet voor hem was weggelegd. "De druk was hoog. Ik plaatste op Instagram een video die meer dan één miljoen keer werd bekeken. Vanaf dat moment wilde ik alleen maar meer 'views'. Als dat niet lukt dan is dat heel frustrerend."

Met zijn bedrijf gaat het ontzettend goed. "Ik heb leuke klussen. Ik werkte onlangs samen met biermerk Guinness voor een video-project en ik hielp Samsung met het editen van een commercial. Daarnaast heb ik verschillende videoclips gemaakt voor artiesten in de muziek-industrie." Ook kwam hij vorig jaar terug op zijn oude school om studenten te vertellen over zijn ervaring: "Ik mocht toelichten hoe ik mijn droom achterna ben gegaan, dat vond ik super leuk."

Toekomstplannen
Op dit moment wil Valentino een andere weg inslaan met zijn bedrijf, dat zich inmiddels volledig richt op video marketing. ''Ik heb verschillende verhalen geschreven voor series die ik zelf wil gaan produceren voor YouTube'', vertelt Valentino. ''Hiermee wil ik jonge talenten de kans geven om zowel vóór als achter de camera mee te werken aan een professionele productie." Het nieuwe platform gaat 'YouTube Originals' heten en audities zullen in het voorjaar plaats gaan vinden.

Zie @valentinokemper op Instagram, TikTok en Twitter.

Door Julia Vriend

Meer berichten