Wetenschapsjournalist Mark Mieras is al jaren een warm pleitbezorger van op hersenonderzoek geïnspireerd onderwijs. Foto: Hein van den Heuvel
Wetenschapsjournalist Mark Mieras is al jaren een warm pleitbezorger van op hersenonderzoek geïnspireerd onderwijs. Foto: Hein van den Heuvel (Foto: )

'Leren is ongemakkelijk, dat kan niet anders'

WOERDEN - Hoe werkt leren en hoe draag je daar als ouder of verzorger aan bij? Daarover gaat de interactieve lezing 'Leren is Durven', door Mark Mieras op woensdagavond 19 februari in Jenaplanschool de Kring.

In deze interactieve lezing vol beelden laat wetenschapsjournalist Mark Mieras zien dat het daarboven in de hersenen anders werkt dan we vaak denken. Het draait niet om informatie maar om nieuwsgierigheid, verwondering, verrassing en trots. Leren is ongemakkelijk, dat kan niet anders. Echt leren begint daarom met durven en vertrouwen, plus een bewegelijke, speelse houding. Hoe draag je daaraan als ouder/verzorger bij? Dat begint bij onszelf: durven wij te vertrouwen?

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van 'Ben ik dat?' en 'Liefde'. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. In zijn werk draait het om de zachte factoren als spel, eigenwaarde en ongemak, die we gemakkelijk over het hoofd zien. Ten onrechte. Mieras studeerde cum laude af in de theoretisch natuurkunde en is een bevlogen veel gevraagd spreker. Al jaren is hij een warm pleitbezorger van op hersenonderzoek geïnspireerd onderwijs.

Mieras: "Ik ben serieus en inhoudelijk, maar ook een verteller, gevoelig voor de magie van een zaal vol mensen. Hoe groter de groep hoe tastbaarder de herkenning, de verbazing en de consternatie zijn, en dat biedt bijzondere kansen voor een spreker die de menselijke geest als thema heeft. Alhoewel ik wetenschapsjournalist ben, en geen acteur, ga ik met de zaal over een grens waarbij het niet meer alleen om kennis gaat maar ook over verrassing, ontroering, plezier en soms verdriet. Leren is beleven."

Ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd aan de Jan Steenstraat 102. De deuren gaan open om 19.30 uur voor een kopje koffie of thee en de mogelijkheid even rond te kijken in de school. Entree is gratis en aanmelden niet nodig. Meer info op www.mieras.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden