Ja Zuster Nee Zuster SterAllures
Ja Zuster Nee Zuster SterAllures (Foto: Kjell Adegeest)

Musical Ja Zuster Nee Zuster in Het Klooster

WOERDEN - Jong en oud kent deze liedjes wel: 'Mijn opa', 'In een rijtuigie', 'Wil u een stekkie'. De bekende liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink mogen luidkeels worden meegezongen tijdens de vijf voorstellingen van Ja Zuster Nee Zuster die amateur-musicalvereniging SterAllures volgende maand in Theater Het Klooster verzorgd. Het is alweer de 17e productie van de Woerdense vereniging. Al eerder werden bekende musicals als Anastasia, The Wiz en De Klokkenluider van de Notre Dame op de planken gebracht.

Ja Zuster Nee Zuster was in de jaren 60 een populaire komische televisieserie die maandelijks (!) in de middaguren werd uitgezonden. Op die zaterdagmiddagen zat het hele gezin aan de beeldbuis gekluisterd. Met als gevolg dat de plaatselijke middenstand de deuren wel kon sluiten, zo weinig klandizie kregen ze! Voor de tweede reeks werd daarom verzocht of deze 's avonds op tv mocht komen, dan konden de winkeliers ook eens lachen.

Het verhaal in een notendop: de bewoners van het rusthuis van zuster Klivia krijgen het regelmatig aan de stok met de boze buurman Boordevol. Hij is eigenaar van het pand en ergert zich groen en geel aan het 'rusthuis vol herrie'. Vandaar dat hij zuster Klivia en haar gevolg op alle mogelijke manieren het huis uit probeert te krijgen met allerlei verwikkelingen van dien…

Van het verhaal werden na de televisieserie ook een toneelstuk (1999), een film (2002) en een musical (2009/2010) gemaakt. De musicaluitvoering van SterAllures is gebaseerd op de legendarische televisieserie en bevat vele van door Harry Bannink gecomponeerde liedjes als: 'Niet met de deuren slaan', 'Wil u een stekkie', 'In een rijtuigie', 'Mijn opa', 'Twips' enzovoort... Maar ook minder bekende liedjes als 'Met u onder de paraplu', 'Stroei-Voei' en 'De ouwe Jacob' passeren de revue. Kortom: voor elk wat wils dus!

Kaartjes kosten 10 euro voor de voorstelling van vrijdagmiddag of 15 euro voor de voorstellingen van vrijdagavond, zaterdag en zondag. Er zijn nog kaarten te bestellen via www.sterallures.com of www.kloosterwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden