Aimee Hoogeveen schiet raak voor SDO Blijwerkt tegen TZ
Aimee Hoogeveen schiet raak voor SDO Blijwerkt tegen TZ (Foto: Kees de Kwaasteniet)

SDO/BlijWerkt wint belangrijke wedstrijd

KAMERIK - SDO/BlijWerkt heeft afgelopen zaterdag 16 februari wederom gewonnen. Na een slechte beginfase , waarin het 6-1 achter kwam te staan, lukte het om na een 8-9 ruststand de wedstrijd met 19-21 te winnen. Tweemaal Zes was ditmaal de ongelukkige.

De heenwedstrijd tegen Tweemaal Zes werd met één doelpunt verschil verloren. Een feit dat vaker voorkwam. De belangen zijn elke week weer even groot. Wanneer er verloren wordt door de oranjehemden kan degradatie zomaar een feit zijn. Het was dus zaak om ditmaal te winnen van de ploeg uit Maartensdijk. Wanneer men de eerste tien minuten had bekeken zag leek het er niet op dat SDO/BlijWerkt de wil had om te winnen. Na acht minuten stond er een 6-1 stand op het scorebord. Een stand die niet nodig was. De ploeg uit Kamerik begon zwak en afwachtend. Na een time-out werd er uit een ander vaatje getapt. Er werd weer gestreden voor elke bal en de doelpunten begonnen weer te vallen. Door doelpunten van onder ander andere Hilbert van Koerten, Rosanne Lansbergen en Gerhard Gouderjaan werd de achterstand na vijfentwintig minuten omgezet naar een 8-9 voorsprong bij rust.

Het eerste schot van Tweemaal Zes na de hervatting leverde direct een doelpunt op. Het was te hopen dat dit niet dezelfde slappe start van de Kamerikers zou betekenen. Dit bleek niet het geval. Er werd beter gespeeld en bleef met positiviteit gewerkt worden voor de overwinning. Een 12-11 achterstand werd omgezet naar een 13-17 voorsprong. De tegenstander leek gebroken maar kwam desondanks toch nog terug tot 18-20 met nog twee en een halve minuut te spelen. De wedstrijd werd ditmaal volwassen uitgespeeld. Lange aanvallen volgden, afgewisseld met goede verdedigende acties. Dit resulteerde in een 19-21 eindstand. Verdiende en welkome punten voor SDO/BlijWerkt, opnieuw geweldig gesteund door Fort Oranje.

Er volgen nu twee wedstrijdloze weken. Op 7 maart zal SDO/BlijWerkt weer aantreden in de eigen sporthal de Schulenburgh. Om 19:00 wordt er tegen De Meervogels gespeeld. Wederom een finale in de strijd voor behoud.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden