'Sportlust '46 verdiende meer'

Zaterdagmiddag speelde Sportlust '46 met 1-1 gelijk op bezoek bij Zwaluwen. De ploeg van Patrick Loenen knokte voor wat het waard was, maar slaagde er niet in om Zwaluwen te breken. Wankelen deed de opponent wel.

Een positief gevoel hield trainer Patrick Loenen over aan het duel met de Vlaardingers. ,,Ik baal wel van het resultaat natuurlijk, maar we hebben er alles aan gedaan. Dat is ook wel eens anders geweest en daar wilde ik vanaf. Dat is ook gelukt en daar ben ik echt blij mee. Na afloop gaf ik ook aan dat het niet zo gek was dat ze baalden en ze het ook niet als positief ervoeren. Toch was de beleving en inzet dat wel", vertelde Loenen.

Vlak voor het rustsignaal zorgde een fout nog voor de openingstreffer van Adair Veiga Lopez, maar snel na de hervatting deed Rick Wils alweer iets terug. Door die snelle gelijkmaker was er nog veel tijd over om de winnende treffer te maken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Het was niet dat de kansen daarvoor ontbraken. Onder andere Zakaria Issarti miste een levensgrote kans en dus was de conclusie gerechtvaardigd dat er meer in het vat zat voor de Woerdenaren.

"Het geloof bleef bij ons aanwezig. De laatste weken was ik niet altijd tevreden over de bereidbaarheid, maar we hebben er zaterdag ook echt alles aan gedaan. Op een moeilijk bespeelbaar veld hielden wij er enorm veel druk op en tot de laatste seconden hebben wij kansen afgedwongen. Dat was gewoon goed," aldus de trainer die erg positief was over de wedstrijdinstelling van zijn elftal.

De tweede periode had met een overwinning tot de mogelijkheden behoort. De ploeg had dan alles in eigen hand gehad. Momenteel ligt dat voordeel bij SC Feyenoord. ,,Nu kunnen we de periode waarschijnlijk vergeten. Maar goed, wat ik zeg. We hebben zaterdag zeven tot acht kansen gecreëerd en vrijwel niets weggegeven. Daar ben ik tevreden over."

Zwaluwen – Sportlust '46 1-1 (1-0)
44. Adair Veiga Lopez 1-0
48. Rick Wils 1-1


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden