Anno Visser kijkt uit op de rotonde Tournoysveld. "Het staat hier vaak vast en je hebt hier zoveel fijnstof, veel meer dan waar we eerst woonden in Molenvliet, dus die brug moet er komen."
Anno Visser kijkt uit op de rotonde Tournoysveld. "Het staat hier vaak vast en je hebt hier zoveel fijnstof, veel meer dan waar we eerst woonden in Molenvliet, dus die brug moet er komen." (Foto: Winny van Rij)

Ken uw raadslid Anno Visser: 'Ik probeer altijd oplossingen te zoeken'

WOERDEN - Hij is het 'jongste' raadslid, trad in de zomer toe tot de raad voor LijstvanderDoes. "Ik zat al in het bestuur maar het raadswerk is heel anders," aldus Anno Visser. "Er komt veel op je af en je hebt toch wel veel verantwoording." En dat is nog steeds een beetje de weg zoeken. "Zeker met termen als transitie, stakeholders, kaders, participatie, schuifruimte en heroriëntatie, haalbaar en betaalbaar."

Anno woont nu zo'n twintig jaar met veel plezier in Woerden. "We kwamen vanuit een dorpje in Friesland." Daar had zijn familie al generaties lang een slagerij. Toen ze een locatie zochten met wat meer mogelijkheden, kwamen ze terecht in Woerden. "De slagerij in de Aldi." Vele inwoners kennen hem daar nog van. "We zijn negen jaar geleden gestopt maar ik hoor wekelijks: 'Hé slager, ik mis je nog elke dag' en sommigen noemen onze specialiteiten. Dan heb je het wel goed gedaan."

Fotografie
Vrijwilligerswerk deed hij ook altijd al. "In Friesland was ik kerkrentmeester en in Woerden zat ik een tijdje in het bestuur van 'Nut en Sport'." Hij fokte jarenlang raskonijnen. "Ik scoorde landelijk goed." Veel inwoners kennen hem ook met een fotocamera in zijn hand. "Fotografie is al jaren mijn hobby en na een open dag bij RPL besloot hij zijn diensten aan te bieden. "Dat doe ik alweer zeven jaar en kom op vele plekken in Woerden. Je hoort veel en je ziet veel en daar kan ik mijn voordeel mee doen, op een onafhankelijke manier, je moet geen belangenverstrengeling krijgen."

Contact
Hij is altijd in voor een praatje. "Ik heb de gave dat ik gemakkelijk contact leg. Mensen spreken mij snel aan over losliggende tegels, camerabewaking of het Exercitieveld bijvoorbeeld." Door zijn contacten regelt Anno eenvoudig een fractiebezoek of nodigt een groep uit voor een fractievergadering. "Zo kwam WTC, praten over brug."

De brug
De brug over de Oude Rijn die al jaren op de agenda staat. "Persoonlijk vind ik het ook belangrijk dat die brug er komt voor de doorstroming en het verhinderen van fijnstof." Hij woont sinds de zomer aan Tournoysveld en kijkt uit op de rotonde. "Het staat hier altijd vast. Toen we twintig jaar geleden naar Woerden kwamen, verbaasden we ons al over de verkeerssituatie hier." Maar dat is nog niet het ergste. "Het is hier veel stoffiger en sneller vies dan in Molenvliet. Dat verschil merk je echt maar er zijn altijd wel argumenten om de brug tegen te houden. Jammer, je krijgt het stof binnen dus de gezondheid van inwoners is het aller belangrijkste."

Denkwerk
Zo zijn er meer kwesties die hem bezig houden. "Schuifruimte, de heroriëntatie of het landelijke idee om auto's te weren uit nieuwbouwwijken. Dat geeft problemen want bijna iedereen heeft een auto. Hoe los je dat op." Dat vraagt heel veel denkwerk. "Je moet een visie ontwikkelen, vooruit kunnen kijken, je kleinkinderen moeten hier ook nog fijn kunnen wonen."

Middenvelder
"In de fractie kunnen we het goed met elkaar vinden. Het is net een voetbalelftal: aanvallers, verdediger, mensen die de lijnen uitzetten of het spel bewaken. Ik ben een middenvelder, wij Friezen wachten af."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden