Mike Vrolijk viert zijn 2e goal met Jordy Angenent.
Mike Vrolijk viert zijn 2e goal met Jordy Angenent. (Foto: Jolanda Wouters)

Zevenklapper voor SC Woerden

WOERDEN - Op eigen veld heeft SC Woerden met 7-1 van staartploeg Sportief gewonnen.

Woerden begon de wedstrijd tegen Sportief fantastisch. Vanuit de aftrap van Sportief werd de bal veroverd en vond Jeffrey Buijt de vrijstaande Anass Bouharab. Na zo’n 20 seconden lag de bal al in het net, 1-0. Sportief kende daarna nog een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Woerden, maar keeper Tim van Eijk redde een aantal keer goed de 1-op-1. Echter, na een kwartier voetballen kwam Sportief op 1-1. Woerden kende slordig balverlies op eigen helft en daar maakte Sportief gretig gebruik van. Daarna was het over met de doelgerichtheid van Sportief en kende Woerden geen problemen meer. Na ongeveer een half uur kwam de ploeg op 2-1, vanuit een corner van Jordy Angenent kon Mike Vrolijk raakschieten. 5 minuten later stond het alweer 3-1, door wederom Mike Vrolijk na dit keer een assist van Jeffrey Buijt. De kleedkamer werd opgezocht met een 4-1 ruststand, na een goal van Aimé van de Bovenkamp die een prima voorzet van Mike Vrolijk promoveerde naar een doelpunt.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Woerden. Kees Jansen maakte plaats voor Berry Hof. Het duurde niet lang of Woerden had alweer het net gevonden, in minuut 50  maakte Jesper Kleiweg er 5-1 van. Sportief kon geen vuist meer maken en Woerden nam wat gas terug, dus duurde het lang voordat er nog wat doelpunten vielen. In een slotoffensief vond Woerden nog 2 keer het net via wederom Jesper Kleiweg en Jeffrey Buijt.

Woerden klimt door deze klinkende overwinning een plaats op de ranglijst en staat nu op plaats 4. Men kan nu vol vertrouwen toewerken naar de derby tegen VEP die op 21 maart op het programma staat. Maar eerst volgt er a.s. zaterdag op eigen veld nog een oefenwedstrijd tegen Unitas uit Gorinchem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden