VTC Woerden dames 1 zakt mentaal door het ijs

WOERDEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden een thuiswedstrijd tegen NVC. Een belangrijke wedstrijd, waarbij winst meer afstand creëert van de degradatieplaatsen, waar NVC er één van bekleedt. Helaas weten de dames niet te presteren onder deze druk, en verliezen de wedstrijd met 0-4.

Door een vliegende start kunnen de Woerdenaren de eerste helft van de eerste set bepalen. Helaas moeten zij bij 13-13 de regie uit handen geven door een sterke service van Nieuwegeinse kant. NVC blijft de servicedruk opvoeren waar VTC niet onderuit weet te komen. De eerste set eindigt in 25-16.

Begin tweede set moeten de dames nog even herstellen, maar weten bij 10-10 bij te komen. NVC denkt weer met een serviceserie weg te lopen, maar ook de Woerdenaren laten zien dat ze druk kunnen uitoefenen met de service. Zo wordt het via 12-17 en 16-20 toch nog 21-21. Toch weet VTC deze inhaalslag niet verder uit te bouwen, en verliezen de tweede set met 22-25.

In de derde set blijft NVC de lakens uitdelen. Een achterstand van 11-20 is al snel realiteit. De Woerdenaren blijven vechten en weten het gat kleiner te maken, maar helaas duurt de set te kort om gelijk te komen. Bij een stand van 20-25 gaat ook de derde set naar NVC.

Met een 0-3 achterstand is er wat druk van de ketel. De dames van VTC Woerden hebben niks meer te verliezen. Dat is terug te zien in de stand: halverwege de vierde set staan de dames met 16-11 voor. Een voorsprong die zelfs behouden wordt tot aan 21-16. Maar NVC wil graag hun kers op de taart en weten een tandje bij te schroeven. In de slotfase van de laatste set weten de dames van Woerden door gebrek aan zelfvertrouwen niet deze laatste setwinst te verzilveren. De vierde set gaat met 23-25 naar NVC en daarmee verliest VTC Woerden niet alleen de wedstrijd met 0-4 maar ook de 10e plaats in de competitie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden