Foto:

Woerdenvoorelkaar lokaal en centraal platform in vraag en aanbod Coronahulp

WOERDEN - Hart voor Woerden en Buurtwerk zetten zich samen in om inwoners van de gemeente Woerden te helpen met praktische en sociale problemen door de uitbraak van het Coronavirus. Ze hebben samen een basisinfrastructuur opgezet zodat:

  • Inwoners met een hulpvraag die vraag kunnen stellen
  • Vrijwilligersorganisaties hun aanbod en hun vraag online kunnen publiceren
  • Individuele vrijwilligers hun hulpaanbod kunnen publiceren
  • Inwoners hun wijk- of buurtinitiatief onder de aandacht kunnen brengen
  • Vraag en aanbod gematcht kan worden door inwoners zelf
  • Vraag en aanbod gematcht kan worden door inwoners zelf en door onze medewerkers

Concreet betekent dit voor inwoners:

Inwoners kunnen op de website www.woerdenvoorelkaar.nl een hulpaanbod plaatsen. Ook hulp vanuit vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven wordt op de site geplaatst.

Inwoners die hulp nodig hebben kunnen met hun vraag op de website terecht. De website Woerdenvoorelkaar.nl. is daarvoor uitgebreid met een onderdeel ‘coronahulp’ (https://www.woerdenvoorelkaar.nl/coronahulp-kom-in-actie).

Inwoners kunnen zelf hun vraag plaatsen of hulp vinden via het aanbod van vrijwilligers. Voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn plaatsen Hart voor Woerden en Buurtwerk de vraag op de site of wordt er op een andere manier een koppeling gemaakt.

Hart voor Woerden en Buurtwerk zijn hiervoor elke werkdag telefonisch van 10.00 uur tot 14.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0348 421101. Een email sturen kan doorlopend via info@hartvoorwoerden.nl

We houden te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan. We ontmoedigen fysieke ontmoetingen en bemoedigen hulp op een andere manier: telefonisch, online, schriftelijk, in gebaar en woord.

Concreet bieden diverse inwoners op dit moment al hun hulp aan voor oa mensen bellen, een kaartje sturen, boodschappen doen of de hond uitlaten. Er wordt volop gereageerd op een oproep voor mondkapjes en veiligheidsbrillen van de verloskundigenpraktijk. Vrijwilligers bellen deelnemers die normaal gesproken naar een eetgroep of activiteit komen om toch een sociaal praatje te hebben. Het netwerk van vrijwilligers van de kerken staat klaar om mensen met vragen rondom geloof bij te staan. Er zijn ikhelpjegraag-briefjes gemaakt die mensen in hun eigen straat door de brievenbus doen om de drempel om hulp te vragen lager te maken. Kortom: Woerden helpt elkaar door deze tijd heen.

Over Hart voor Woerden
Hart voor Woerden is hét Centrum voor vrijwillige inzet in de gemeente Woerden en ondersteunt vrijwilligers en organisaties op allerlei gebied.

Over Buurtwerk
Buurtwerk ondersteunt wijk- en inwonersinitiatieven in Woerden met de inzet van buurtverbinders. Buurtwerk voert het jongerenwerk uit in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden