Foto:

‘Woorden van Hoop’ door Imam M. Ismaili

Woerden - Nu de deuren van kerken en moskeeën in verband met de maatregelen rondom het coronavirus gesloten blijven, vroegen we de Woerdenaren Imam M. Ismaili, Predikant Hans Berkheij, Jan Wolsheimer (voorganger en directeur van MissieNederland) en Pastoor Huub Spaan om een paar woorden te schrijven over het onderwerp 'Hoop'. Graag delen wij hier de bijdrage van Imam M. Ismaili.

‘Het coronavirus heeft de hele wereld getroffen. We worden steeds meer in onze vrijheid beperkt; het dagelijkse leven komt daardoor bijna tot stilstand. Veel instanties zijn gesloten of zijn beperkt open. Denk aan onder andere aan scholen, bedrijven en ook kerken en moskeeën. Steeds meer mensen kunnen niet naar hun werk, maar wat veel erger is, is dat het virus zich steeds verspreidt. Steeds meer mensen worden ziek.

We kunnen dit samen proberen in te dammen door zo min mogelijk contact met elkaar te hebben. Ook al is dit moeilijk voor ons als samenleving en geloofsgemeenschappen. De contactmomenten om bij elkaar te komen en te bidden zijn er nu niet. We hebben en houden wel onze hoop en de hoop op beterschap. Maar daarvoor moeten we samen de maatregelen opvolgen om verdere verspreiding tegen te gaan. Het is een groot offer dat we samen brengen door alles te laten.

Het is ook een moment van bezinning en het brengt ons harmonie. We zijn eensgezind en strijden samen tegen het coronavirus. We bidden en doen dua's (smeekbedes) voor de hele wereld opdat het verschoond blijft van het coronavirus. We bidden voor alle zieken dat ze snel beter worden en vragen geduld en strekte voor hun naasten.

We bidden dat het virus bij ons wegblijft en dat we allemaal gezond blijven. Samen kunnen we dit aan! We houden ons aan de maatregelen om besmetting tegen te gaan. Daar hoort bij dat we afstand houden, maar dat wil niet zeggen dat we elkaar uit het oog verliezen.

Bezoeken gaat helaas niet, maar we kunnen wel bellen. Dat maakt het makkelijker om deze zware tijden door te komen.

We wensen iedereen heel veel moed en sterkte!’

Imam M. Ismaili

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden