Lions verzamelen met succes vreemd en oud geld


Lion Patsy Heida en eigenaar Hans van Well bij de verzamelzuil
Lion Patsy Heida en eigenaar Hans van Well bij de verzamelzuil (Foto: Hans Heida)

Lions verzamelen met succes vreemd en oud geld

WOERDEN - Lionsclub Woerden Castellum Laurum is een van de vijftig Lionsclubs in Nederland, die deelneemt aan de actie ‘Vreemd en oud geld’. Via een speciale zuil bij Jumbo Molenvliet in Woerden zamelt de club al langere tijd vreemd en oud en geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden.

In 2019 was de opbrengst in Woerden in totaal 65 kg. "Hiervan kunnen maar liefst 325 oogoperatie worden uitgevoerd. Landelijk is afgelopen jaar 135.000 euro bijeengebracht, goed voor 6.000 operaties. Een resultaat waar we trots op zijn."

De actie
De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding gaat volgens het “Robin Hood” principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro van de actie verhoogt Wilde Ganzen met 50% tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro boven de kostprijs. Met onze bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

Doet u mee?
De meeste Nederlanders hebben wel vreemd en oud geld in keukenla of elders liggen en weet niet goed wat er mee te doen? Bij Jumbo Molenvliet kunt u het geld inleveren, zodat we het samen aan dit mooie doel kunnen schenken. We zijn Hans van Well en Marco Snijder zeer dankbaar dat wij de zuil in hun supermarkt mogen plaatsen.

Meer informatie is hier te vinden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden