Spandoek collecte Amnesty International
Spandoek collecte Amnesty International (Foto: Rinie Blauw)

5333 euro voor Amnesty International

Woerden - De collecte van Amnesty International zou van 9 tot en met 14 maart plaatsvinden. Helaas heeft Amnesty de collecte vroegtijdig moeten beëindigen vanwege de uitbraak van het coronavirus. De organisatie wilde de gezondheid van de collectanten en de geldgevers niet in gevaar brengen. Desondanks werd in de gemeente Woerden 5333, 38 euro ingezameld.

65 vrijwilligers collecteerden voor de organisatie die opkomt voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking. Amnesty is heel blij met deze opbrengst en dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Op dit moment ziet de organisatie er scherp op toe dat regeringen de huidige coronapandemie niet aangrijpen om onnodig mensenrechten tijdelijk in te trekken.

Mensenrechten en het coronavirus
‘De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd’, zegt Amnesty. ‘Regeringen nemen uiteraard vergaande maatregelen om mensen te beschermen. Juist ook de mensen die extra kwetsbaar zijn, zoals ouderen, chronisch zieken, dak- en thuislozen, migranten, asielzoekers en – niet in de laatste plaats – medisch personeel dat vooraan staat bij de bestrijding van de coronacrisis. Zowel in eigen land als elders in de wereld moeten zij beschermd worden.’

Werk voortzetten
‘Voor Amnesty is het in deze verwarrende tijden noodzaak haar werk voort te zetten. Dit betekent dat zij regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden, blijft aanspreken. De maatregelen die regeringen nemen, betekenen een flinke inperking van de vrijheden die mensen genieten. Maar ze zijn nodig om het recht op gezondheid en het recht op leven zo goed mogelijk te beschermen. Amnesty houdt wel in de gaten of regeringen ervoor zorgen dat hun burgers toegang krijgen tot gezondheidszorg.’

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden