Jeanke van Reenen, oftewel juf Jeanke, 'in actie' voor de groep. Foto: Laura Achterberg
Jeanke van Reenen, oftewel juf Jeanke, 'in actie' voor de groep. Foto: Laura Achterberg

Pech op 40e verjaardag voor juf Jeanke uit Woerden, of toch niet?

Woerden - Alhoewel 1 april doorgaans een moment van grappen en grollen is, leek onderwijzeres Jeanke van Reenen uit Woerden vandaag echt pech te hebben. Of toch niet?

Juf Jeanke, zoals ze heet voor haar leerlingen, is voor velen een bekend gezicht in de wijk Snel- & Polanen. Al bijna 18 jaar, sinds het voorjaar van 2002, is zij leerkracht op de Margrietschool. Vele kinderen en pubers, ja zelfs een groot aantal jongvolwassenen uit Snel- & Polanen hebben ooit les gehad van deze enthousiaste juf en honderden ouders kennen haar.

Waarom had Juf Jeanke nu pech? Vandaag is haar 40e verjaardag, maar de viering van haar jubileumdag dreigde vanwege alle corona-perikelen helemaal in het water te vallen. Vandaag kon zij de heuglijke dag noodgedwongen alleen met haar gezin vieren. Maar, coronavirus of niet, Juf Jeanke blijft vanuit haar werkkamer thuis gepassioneerd haar schoolkinderen via filmpjes, videobellen en digitale programma’s lesgeven. "Mijn dag is goed als de kinderen stralen,” is één van haar motto’s.

Echter, of Juf Jeanke vandaag een optimale werkdag heeft gehad is niet zeker. Familie, kennissen en vrienden vonden de situatie zo sneu, dat ze heimelijk met elkaar een verrassingsplan hadden opgezet. Op de planning stond dat vrienden uit Australië Juf Jeanke om iets voor 6.30 uur zouden wakker bellen en dat de rest gedurende de dag beurtelings zou volgen met verschillende verrassingen. Post, de bezorgdienst, telefoon en sociale media, niets blijft buiten beschouwing. Om het geheel een extra feestelijk tintje te geven wilde de Woerdense Courant daar langs deze weg aan bijdragen. Familie, kennissen, vrienden, onze redactie en ongetwijfeld een groot aantal mensen uit de wijk Snel & Polanen wensen Juf Jeanke hierbij alsnog een spetterende verjaardagdag!

Ziet u Juf Jeanke binnenkort door de wijk, in het winkelcentrum Polanen of bij de Margrietschool lopen, aarzel dan niet om haar alsnog te feliciteren. Zij het voorlopig nog zonder handdruk en op minimaal 1,5 meter afstand…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden