Eenzaam? Oud-leerling Kalsbeek College helpt vrouwen online nieuwe vriendinnen vinden


Eigenaresse Vriendinnenonline: Lize Mast.
Eigenaresse Vriendinnenonline: Lize Mast. (Foto: )

Eenzaam? Oud-leerling Kalsbeek College helpt vrouwen online nieuwe vriendinnen vinden

Woerden - Sociale zelfisolatie is een enorme uitdaging in deze tijd van Corona quarantaine, waar we op dit moment allemaal mee te maken hebben. 'Dit komt doordat mensen van oudsher sociale wezens zijn en altijd in groepen hebben geleefd. Vanuit onze natuur willen graag bij een groep, een community, horen.'

We bevinden ons in een gedeelde stressvolle situatie, waarvan we niet weten hoe lang deze nog gaat duren. Daarom is het essentieel dat we elkaar supporten waar mogelijk. Zoals Koning Willem-Alexander al zei: ‘Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’. 

Met veel creativiteit worden er virtuele activiteiten georganiseerd onder groepen vrienden. Maar wat als je nou juist zo’n hechte vriendengroep mist? Daar heeft Lize Mast met het platform Vriendinnenonline.nl al jarenlang ervaring mee. Zij is eigenaresse van deze sociale website, dat vrouwen op een laagdrempelige manier helpt nieuwe vriendinnen te vinden.

Dit platform is opgezet door en voor vrouwen met als doel je sociale kring uit te breiden. Zo kun je na aanmelding in de vriendinnen-zoekmachine kijken wie er bij jou in de buurt woont of via het prikbord een oproepje doen om bijvoorbeeld een kookclubje, wandelmaatje of festivalgroepje te vinden. 

Het is in deze tijd extra lastig is om elkaar te ontmoeten of nieuwe vriendinnen te maken. Daarom voelt eigenaresse Lize Mast, oud-leerling van het Kalsbeek College te Woerden, zich geroepen om de handen uit de mouwen te steken. De groep die zij bereikt is eigenlijk groot, maar ook heel breed; iedereen bij wie het sociale netwerk niet zo hecht is, ervaart nu een enorme stilte. Je komt elkaar niet meer zomaar even tegen. Zeker als je alleen woont, kan het erg confronterend zijn en verbinding maken helpt om je minder alleen te voelen. En dat betreft, naast de ouderen waar in de media veel over gesproken wordt, ook veel jongere mensen.

Zolang de quarantaine duurt worden er door het platform online bingoavonden en virtuele kletsuurtjes georganiseerd, waarbij vrouwen actief met elkaar in contact worden gebracht. Hierbij wordt er gewerkt met videobellen. Na afloop kunnen de dames met elkaar in contact blijven via bijvoorbeeld Whatsapp of via de website. Daarnaast ontstaan er op het platform ook veel eigen initiatieven, waarbij vrouwen onderling met elkaar contact leggen.

De website telt inmiddels ruim 214.000 gesloten vriendschappen en deze teller blijft doorlopen. Zo hopen we dat iedereen haar nieuwe vriendinnen, na de quarantaine, real life kunnen gaan ontmoeten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden