Ed Zwennis bij zijn tafel van...in de Wereldwinkel. Foto: Marna Leenhouts
Ed Zwennis bij zijn tafel van...in de Wereldwinkel. Foto: Marna Leenhouts (Foto: )

De tafel van... voorzitter Ed Zwennis in de Wereldwinkel

Woerden - Iedere maand nodigt de Wereldwinkel een bekende Woerdenaar uit om zijn of haar tafel samen te stellen met producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. "In april is onze gast Ed Zwennis, sinds 5 jaar voorzitter van de Wereldwinkel Woerden."

Woerden - Als voorzitter is hij regelmatig in de winkel te vinden. Hij is ook actief in het bestuur van de Stichting Nationaal Veteraan Treffen (een jaarlijks evenement met oldtimer tweewielers). Wat hem aanspreekt aan de Wereldwinkel is het werken met de bevlogen vrijwilligers. "Het is goed dat meer en meer mensen bewust hun inkopen doen, zowel Fairtrade als duurzaam, wat betreft de non-food producten is de Wereldwinkel nog steeds uniek!", zo geeft hij aan.

Wat heeft hij uitgekozen en waarom? Als eerst pakt hij één van de nijlpaarden uit 'Dit imposante dier, prachtig gemaakt en afgewerkt, zou prachtig in ons interieur passen. Naast de tafel komt een Giraffe uit Zuid-Afrika van 1,5 meter staan. "Tijdens ons bezoek aan dit land, twee jaar geleden zijn we in verschillende parken geweest. Deze is zo mooi afgewerkt en voor die prijs en grootte kun je hem niet meenemen."

Uit de food-afdeling pakt hij een paar Tony melk hazelnoot repen, zijn favoriete smaak. Ed: "Ik kook af en toe, onlangs met Jackfruit als vleesvervanger en dit is zeer goed bevallen." Daarom kiest hij een blik Jackfruit en het receptenboek.

Thuis heeft Ed de wollen wasdrogerbollen uitgeprobeerd. Het drogen van de was neemt minder tijd, bespaart dus energie en de was voelt ook nog eens zachter aan. Een aanrader, de drie bollen gaan jaren mee. Vervolgens pakt hij een Koffie Koffertje. "Dit is zo'n geweldig leuk en origineel artikel om als cadeautje of attentie aan iemand te geven. Je geeft niet alleen 10 kopjes koffie, maar tevens vragen en thema's ter overdenking of om over te praten."

In Swaziland zijn een aantal keien van glasblazers actief. Zij hergebruiken glas van gerecyclede flessen. Van de serie watervogels wordt de familie eend, passend in onze waterrijke omgeving, op de tafel gezet.

Alweer een aantal jaren worden Doppers drinkflessen verkocht. Ze zijn duurzaam en met een percentage van de opbrengst worden schoonwater projecten gerealiseerd in Afrika. Ed kiest voor de Dopper Steel, groot, stoer en hij kan tegen een stootje. Oude auto's vindt hij prachtig om te zien. In de winkel staan er een paar gemaakt van gerecycled blik, maar zo mooi gemaakt, dus ook op de tafel.

Ook de kalender Hoop Droom Leef komt op de tafel, met een zeer toepasselijke spreuken, die zekere in deze barre tijden van het virus heel erg van toepassing zijn. Ten slotte kiest hij voor een wanddecoratie 'blokken' uit Indonesië. "Een prachtige kleurstelling, mooi afgewerkt en zou prima tot zijn recht komen in onze woonkamer."

Alle artikelen op de tafel in de winkel zijn ook te bestellen! Wereldwinkel Woerden heeft een gratis bezorgservice opgezet van alle voedingsproducten en een aantal non-food producten, voor klanten in Woerden en nabije omgeving! Zie de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden