Foto: atelierroutewoerden.nl

Coronacrisis inspiratiebron kunstenaars Atelierroute

Woerden - Het thema van de achttiende Atelierroute Groot Woerden in het eerste weekeinde van oktober heeft door de coronacrisis een nieuwe dimensie gekregen.

Eerder dit jaar werden kunstenaars uitgenodigd werk in te sturen dat te maken heeft met ‘Vrij’. Daarmee haakte de organiserende stichting in op de bevrijding van Nederland, dit jaar 75 jaar geleden. Creatieve deelnemers kunnen zich echter ook laten inspireren door het virus. Dat zorgt er tenslotte voor dat veel Nederlanders in hun eigen huis zitten opgesloten en daarmee ernstig beperkt zijn in hun doen en laten. Maar als corona de kop wordt ingedrukt is iedereen weer vrij.

Het bestuur van de organiserende stichting hoopt dat kunstenaars uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld kans zien voor een actuele vertaling van het - overigens niet verplichte -thema, en daarmee kans maken op de publieksprijs. Het resultaat zal vanaf eind september te zien zijn in een overzichtstentoonstelling in Galerie Van Slagmaat.

De route zelf is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Vorig jaar stonden er bijna zestig kunstschilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten en glas- en textielkunstenaars op de deelnemerslijst. Hun werk werd bewonderd door ongeveer vele honderden belangstellenden en behoort daarmee tot de drukstbezochte culturele evenementen in de gemeente.

De eerste aanmeldingen voor de route zijn al binnen. Inschrijven is nog mogelijk tot 17 mei. Voor meer informatie: www.atelierroutegrootwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden