Kunstenaar Michel te Wierik uit Woerden is één van de kunstenaars die meedoet aan de openbare expositie A0 in Utrecht. Foto: Annelotte Stroober
Kunstenaar Michel te Wierik uit Woerden is één van de kunstenaars die meedoet aan de openbare expositie A0 in Utrecht. Foto: Annelotte Stroober (Foto: )

Woerdense kunstenaar op openbare expositie A0 in Utrecht

Regio - Geen evenementen? Geen posters? Lege plakplekken? Dat betekent een expositie in de buitenlucht. De openbare expositie A0 komt overwaaien van Amersfoort naar Utrecht en is nu te zien op 15 plekken. Eén van de geselecteerde kunstenaars is Michel te Wierik uit Woerden.

Waar beperkingen zich voordoen, komen ook kansen te voorschijn. Zo zijn alle evenementen afgelast de aankomende periode door de uitbraak van het COVID-19 virus. Daarmee worden ook de vrije plakplaatsen voor een lange tijd niet overgeplakt. Dit is de kans om die plaatsen niet voor promotie van evenementen maar voor promotie van kunstenaars te gebruiken. "Het idee is dat de kunstenaars binnen twee dagen een nieuw werk maken op een A0 formaat, om zo ook de kunstenaars uit te dagen om iets nieuws te maken. Samen met een aantal culturele instellingen en broedplaatsen hebben we een wervingsbericht verspreid op sociale media en dat liep al snel storm,” aldus Marijn Bosch, één van de initiatiefnemers. “We hadden binnen een paar uur een whatsapp groep van 15 kunstenaars die bezig waren en na twee dagen wel 78 aanmeldingen!”

Ook Michel te Wierik uit Woerden zag de A0 expositie op dinsdag 14 april voorbij komen op Instagram, maar de deadline om me te doen was op 15 april middernacht. Dat werd hard werken dus voor de kunstenaar! “Veel tijd had ik niet, maar ik ben meteen aan de slag gegaan en heb een van mijn recente kunstwerken op A0 formaat gemaakt en opgestuurd via de mail.” Vrijdag 17 april hoorde hij dat hij samen met nog 15 andere kunstenaars geselecteerd was voor de expositie. “Ik was zeer verrast en blij met deze ‘prijs’. Zelf heb ik afgelopen jaar achter de schermen gewerkt aan een tal van kunstwerken. Eigenlijk zou ik op 16 april met de lancering van mijn website en een expositie op locatie mijzelf gaan tonen aan het publiek. Het liep allemaal anders door het coronavirus.” Te Wierik is in 2017 naar Woerden verhuisd en woont en werkt in het voormalig pand van de FNV aan de Houttuinlaan te Woerden. "Ik heb een geweldige ruimte tot mijn beschikking waardoor ik mijn creatieve kant weer tot uiting kon laten komen."

Informatie
De expositie A0 is te bezichtigen op de plakzuilen Winkelcentrum Overvecht, Station Utrecht Zuilen en op nog 12 plekken, zie 'tewierikmichel' op Instagram. Thuisblijvers kunnen alles bekijken via Instagram: @A0.expo.

Voor meer info en de route voor de A0 expositie in Utrecht, zie 'tewierikmichel' op Instagram. Ook exposeert Michel te Wierik aan de Houttuinlaan in Woerden met 'Silence | Colors | Art van Te Wierik' (max. twee bezoekers tegelijk). Voor info en afspraak: www.micheltewierik.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden