Thijs van den End neemt afscheid van een prachtige carrière. Foto: Alicja Królikowska
Thijs van den End neemt afscheid van een prachtige carrière. Foto: Alicja Królikowska (Foto: )

Woerdense Thijs van den End stopt als topsporter

Woerden - Jarenlang zette hij alles opzij om zijn droom te verwezenlijken: de Paralympische Spelen. Nu zal het er niet van komen. Thijs heeft besloten te stoppen als topsporter.

In de periode van revalidatie, na een beenamputatie als gevolg van een tumor, begon hij met zwemmen. Hij verbrak Nederlandse records. Bij het kwalificatiemoment kwam hij slechts 0.06 seconde te kort om zich te plaatsen voor Rio 2016. Na het net niet halen van Rio was hij gemotiveerder dan ooit om de droom waar te maken. Hij deed alles voor Tokyo 2020 en trainde zo’n 25 uur in de week.

“Het was een geweldig avontuur, maar dat komt nu ten einde. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van het zwemmen op topniveau. Door het verplaatsen van de Paralympische Spelen waren de laatste twee maanden zowel mentaal als fysiek een gevecht. Het voelt daarom als een opluchting dat dit nu voorbij is.” Met zilver op het EK op de 100m rugslag en het wereldrecord op de 200m rugslag korte baan in zijn rugzak neemt Thijs afscheid van een prachtige carrière. “Het was een gave en mooie tijd, maar nu is het vooral tijd voor mezelf.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden