Foto: atelierroutewoerden.nl

Alternatief voor geschrapte atelierroute

Woerden - De Atelierroute Groot Woerden in het eerste weekeinde van oktober gaat niet door in verband met de coronacrisis. Als alternatief wordt gewerkt aan een lint van kunst in etalages in het centrum van Woerden.

Het bestuur van de atelierroute besloot tot het schrappen van de achttiende editie omdat de risico’s te groot worden geacht. Deelnemers van voorgaande edities gaven aan er nog niet voor te voelen publiek in hun ateliers of huizen te ontvangen met het oog op besmettingsgevaar. Daarnaast zouden de drukbezochte openings- en sluitingsbijeenkomst in de  vertrouwde vorm voor problemen kunnen gaan zorgen.

Het alternatief, kunst in etalages van zoveel mogelijk winkels in het stadshart van Woerden, is bedoeld om een ‘positief signaal’ af te geven, aldus bestuursvoorzitter Carolien van Dam. "Cultuur is de drager  van de binnenstad. Met kunst in de etalages creëren we een win-winsituatie voor kunstenaars, kunstliefhebbers en ondernemers."

De werken zijn te zien van vrijdag 4 september tot zondag 4 oktober.

De atelierroute werd steeds voorafgegaan door een presentatie in 15 etalages in de Voorstraat. Bij wijze van voorproefje werden daar twee weken lang schilderijen, foto’s, beelden of andere kunst van de deelnemers getoond. Bedoeling is nu dit uit te breiden naar de rest van de binnenstad. Bij alle kunstwerken komt een QR code, waarmee het mogelijk is meer informatie over het kunstwerk en de maker op te vragen.  Ook de website de Atelierroute Groot Woerden biedt aanvullende informatie over de deelnemers en hun werk.

Inschrijven voor kunstenaars uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld is nog mogelijk tot 1 juni. Het - niet verplichte -  thema is ‘Vrij’. Daarmee kunnen deelnemers inhaken om de bevrijding, nu 75 jaar geleden, maar bijvoorbeeld ook op de huidige coronatijd.

Deelname aan de route kost 10 euro. Meer informatie: www.atelierroutegrootwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden