Foto:

Lionsclub Woerden maakt zorginstellingen blij met meer dan 1800 plantjes

Woerden - Traditiegetrouw organiseren de mannen van de Lionsclub Woerden in mei hun jaarlijkse plantjesmarkt aan de Kruisstraat in Woerden. Het Woerdense publiek kent inmiddels het beeld van marktkramen vol met de prachtigste geraniums en petunia’s die voor het goede doel grif van de hand gaan. Afgelopen zaterdag herinnerde een lege kraam aan de Kruisstraat het publiek er aan dat er dit jaar echter een grote streep door deze actie is gegaan als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarom hebben de Lions nagedacht over een nieuwe bestemming voor hun plantjes. 

22 verschillende zorginstellingen in Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen reageerden enthousiast op het aanbod van de Lions om de geraniums en petunia’s als bloemengroet te doneren aan de cliënten en medewerkers van de zorginstellingen. Afgelopen zaterdag werden meer dan 1.800 plantjes door vertegenwoordigers van de diverse instellingen in ontvangst genomen bij de Maranathakerk in Woerden. Ze kregen daarna bij de zorginstellingen en bij de mensen thuis een prachtige plaats in bloemenperkjes, bloemenbakken en op balkons. De Lionsclub Woerden hoopt dat ondanks deze moeilijke tijd met minimaal sociaal contact, de zorgbehoevenden en zorgmedewerkers deze zomer volop kunnen genieten van deze bloemenpracht.

Over de Lionsclub Woerden
De Lionsclub Woerden maakt deel uit van de wereldwijde Lions International, de grootste Non-Governmental Organisation (NGO) en goede doelen organisatie ter wereld met ruim 1,4 miljoen actieve leden. De Lionsclub Woerden bestaat uit meer dan 40 leden en bestaat dit jaar 54 jaar. Dit jaar zijn het grootste gedeelte van de opbrengsten bestemd voor de Stichting Present uit Woerden. Deze stichting probeert een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden