Cabaretière Kiki Schippers stelde 'haar' tafel samen in de Wereldwinkel Woerden. Foto: Ed Zwennis
Cabaretière Kiki Schippers stelde 'haar' tafel samen in de Wereldwinkel Woerden. Foto: Ed Zwennis (Foto: )

De tafel van... cabaretière Kiki Schippers in de Wereldwinkel

Woerden - Iedere maand nodigt de Wereldwinkel een bekende Woerdenaar uit om in de winkel zijn of haar tafel samen te stellen met producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In de maand mei is dat cabaretière Kiki Schippers.

Kiki schrijft als columniste voor het AD, maakt satirische bijdrages voor radio en televisie en won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Kiki werd geboren in Nijmegen, maar groeide van jongs af aan op in Woerden. Een helemaal geboren Woerdenaar is ze niet, maar wel een bekende in ons land! Een druk baasje, zeker nu ze heel creatief in april begon met 'Kloosterquarantaine' vanuit Het Klooster. Cabaret moet nu helaas via social media.

Om deze creatieve vrouw te 'boeken' in de Wereldwinkel was het even plannen, gezien de aangepaste openingstijden. Tja en dan tussen de bedrijven door nog wat leuke producten uitkiezen. Voor Moederdag was dat zo gebeurd, een leuk geschilderd vogelnestje. "Die past echt helemaal bij mijn moeder," aldus Kiki. Ze wordt gelukkig van alle producten met kurk en kiest een handig tasje van kurk wat heel handig zou zijn voor de Woerdense vakantieweek, maar die gaat helaas niet door. "Ik hou ervan tasjes in tassen stoppen," zegt Kiki. Daarom liggen er op haar tafel een lederen handtas, klein portemonneetje in het roze, tas voor eventueel een ‘streelpaneel ’ zoals Stef Bos op zijn Zuid-Afrikaans zegt, maar wel een kleiner formaat tablet dan haar ipad. En een brillenkoker: want brillen verliezen, dat komt Kiki nog iets te vaak voor. Ook in Argentinië, waar ze speelde met haar band. 

Palo Santo doet haar herinneren aan die Argentijnse tijd, dat is heilig hout dat daar veel gebrand wordt en te koop bij de Wereldwinkel. Hup daar komt een klein gelukspoppetje op tafel, wat ze eens kreeg omdat ze zo veel op reis is. Kiki moet bij 'wereldwinkelen' altijd denken aan, zoals zij verwoord: "Van die schoonmoeders met van ‘die wereldwinkelsieraden’. En “die wil ze nie…” Die sieraden dan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verfijndere subtiele sieraden, waarvan ze een blauwe ring, ketting en paar oorbellen kiest. Kiki heeft ontzettend veel humor en dat blijkt ook uit haar overige keuzes, zoals poezen uit haar jeugd, mooie zeepjes uit Thailand voor het handen wassen in coronatijd, het boek ‘In gesprek met mijzelf’ van Nelson Mandela,, enzovoort. Zelfs voor Kiki bleek het knusse winkeltje veelzijdiger dan het misschien op het eerste gezicht lijkt!

Kom ook eens langs in de winkel aan de Havenstraat 49. Er zijn nog veel meer producten die Kiki Schippers heeft uitgekozen met een leuk verhaal erachter. Coronaproof openingstijden zijn te zien op de website, www.wereldwinkelwoerden.nl.

Door Marna Leenhouts, PR vrijwilliger Wereldwinkel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden