Foto:

Bij het Minkema College kan de vlag uit!

Woerden - Vandaag kon het Minkema College aan alle examenleerlingen melden of ze geslaagd zijn of niet. Dat betekent dat in veel gezinnen de vlag uit kan! Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen heeft 98% van de eindexamenleerlingen hun diploma behaald. Maar liefst 98% van de mavoleerlingen verlaat het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft 92% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 96% van de vwo-leerlingen.

Voor de examenleerlingen is het dit jaar extra spannend geweest omdat, als gevolg van de coronacrisis, de voortgang van de schoolexamens in het gedrang kwam en de overheid de centrale eindexamens zelfs heeft geannuleerd. Het Minkema College heeft nog voor de meivakantie alle laatste schoolexamens op afstand afgenomen waardoor het Minkema College nu al in de gelegenheid is om duidelijkheid te geven over het resultaat. “Op 4 juni heeft de overheid een nationaal vlagmoment aangekondigd voor alle geslaagde leerlingen. Daar doen wij uiteraard ook aan mee, maar we wilden onze examenleerlingen niet langer in spanning houden”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs van het Minkema College.

Dit examenjaar gaat de boeken in als zeer uitzonderlijk gezien de bijzondere situatie waarin de examens zijn afgenomen. Van der Wart: “Ik ben dan ook enorm trots op onze leerlingen en met deze voorlopige slagingspercentages kun je natuurlijk alleen maar ontzettend tevreden zijn.”

Herkansingen
Leerlingen die nog niet zijn geslaagd kunnen op twee manieren alsnog in het bezit komen van het diploma: er zijn de komende weken nog enkele herkansingsmogelijkheden voor de laatste schoolexamens. Na 4 juni kunnen leerlingen nog gebruik maken van een resultaatverbeteringstoets in twee (havo en vwo) of drie (vmbo) vakken. Deze toetsen tellen voor 50% mee in het eindcijfer. Ook leerlingen die al geslaagd zijn, mogen deelnemen aan deze beide mogelijkheden om eventueel hun cijfer op te hogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden