De kisten met fruit worden ingeladen.
De kisten met fruit worden ingeladen.

Ouderen in Harmelen ontvangen gezonde groet van Vereniging Inlooplunch

Harmelen - Kisten vol met fruitpakketjes worden er ingeladen bij Groente en Fruithandel De Mol in Harmelen. Ze worden door de vrijwilligers van de Vereniging Inlooplunch Harmelen weggebracht als 'gezonde groet' naar de ouderen in Harmelen.

Normaal gesproken organiseert de Vereniging wekelijks een inlooplunch in Het Trefpunt in Harmelen, waar alleenstaande/eenzame ouderen elkaar kunnen ontmoeten. De sociale contacten, of het herstel daarvan, zijn een belangrijke reden voor veel van de gasten om wekelijks bij de lunch aan te schuiven.

Vanwege de coronamaatregelen kan de inlooplunch nu al enige tijd niet door gaan. De ouderen die daar normaal gesproken gebruik van maken worden nu regelmatig op andere wijze bereikt.

De fruitpakketjes die deze keer werden gebracht vormden meteen een aanleiding voor een zo gewenst persoonlijk contact. De gezonde groet aan de ouderen werd met groot enthousiasme ontvangen. De ouderen zijn zichtbaar ontroerd als ze merken dat er aan ze gedacht wordt. Tegelijkertijd geven ze aan de sociale contacten van de inlooplunch vreselijk te missen en er echt naar uitkijken dat ze weer gewoon naar de inlooplunch kunnen komen om alle andere weer eens echt te kunnen zien en spreken.

Zie ook www.inlooplunchharmelen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden