Als Astrid niet aan het werk of aan het schrijven is, rijd ze paard. "Het liefst buiten en in volle galop. Verder geniet ik volop van mijn pubers. Het leven door hun ogen te zien is een feestje."
Als Astrid niet aan het werk of aan het schrijven is, rijd ze paard. "Het liefst buiten en in volle galop. Verder geniet ik volop van mijn pubers. Het leven door hun ogen te zien is een feestje." (Foto: )

Harmelense debuteert met boek 'Klompen en naaldhakken'

Harmelen - Na diverse korte verhalen bracht Astrid Lecomte uit Harmelen deze maand haar eerste roman uit: 'Klompen en naaldhakken'. Een verhaal over twee jonge vrouwen op een keerpunt in hun leven. Het moet anders, beter, maar hoe? Extra leuk: het verhaal speelt zich af en Vleuten, Utrecht en Haarzuilens.

Korte verhalen en columns schreef Astrid al langer. Haar schrijverscarrière begon in 2005, toen ze betrokken was bij de start-up van het verhalentijdschrift Pure Fantasy. Ook werkte ze als tekstschrijver voor websites en tijdschriften als Ouders van nu, Wij jonge ouders en Drift Magazine. Na publicaties van verschillende korte verhalen en columns in verschillende bundels, tijdschriften en online downloads (Bol.com, Ibooks, Kobo), was de tijd rijp voor wat nieuws.

"Ik heb nu een echte feelgood roman geschreven: Klompen en naaldhakken. Het gaat over je verleden onder ogen zien en openstaan voor verandering. Het gaat over liefhebben en loslaten, en de balans vinden tussen kiezen voor jezelf en steunen op anderen," vertelt Astrid. In haar roman valt een single selfmade mom head over heels voor een Schotse rokkenjager en kan een Goois meisje haar ogen niet afhouden van een Hollandse boerenzoon. Twee vrouwen die de liefde én elkaar – tot hun grote vreugde – na jaren weer terugvinden. Want als je besluit na je dertigste je leven drastisch om te gooien, is een goede vriendin aan je zij wel zo fijn.

Herkenbaar zijn de locaties. Zo begint Tessa aan een veelbelovende baan in Utrecht en heeft ze een appartement gekocht aan de rand van Vleuten, het dorp dat ze achttien jaar geleden verliet. Als kind bracht ze hier veel tijd door met Paula, haar beste vriendin, maar nadat Tessa verhuisde heeft ze haar nooit meer gezien. Nu lopen ze elkaar weer tegen het lijf, in de supermarkt van hun geboortedorp. Paula is single mom van een tiener, werkt hard en komt met hulp van haar ouders net aan rond. Ondanks de verschillen pikken ze de draad weer op. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Tessa en Paula. 

Nieuwsgierig geworden naar de roman van deze Harmelense schrijfster? De roman Klompen en naaldhakken is momenteel als e-book te koop via www.astridmarijn.nl, Bol.com, Kobo en Apple Ibooks. Daarnaast is Astrid in gesprek met twee uitgevers om haar boek ook te laten drukken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden