Foto: Woerden Marketing

Kans op doorgaan Koeiemart minimaal

Woerden - Zoals het er nu naar uitziet, acht de organisatie de kans bijzonder klein dat dit jaar op 21 oktober de Woerdense Koeiemart kan doorgaan. Het coronavirus gooit roet in het eten. Een definitief besluit volgt eind juni. Dan is er naar verwachting meer duidelijk over de maatregelen die na 1 september gelden. 

De Koeiemart is een eeuwenoude traditie, die teruggaat tot 1410. Toch hangt het evenement dit jaar aan een zijden draadje. Burgemeester Victor Molkenboer: “De Koeiemart is niet weg te denken uit Woerden. Het is dan ook een lastige boodschap dat het er dit jaar waarschijnlijk niet in zit. Wij gunnen iedereen een feest, maar de gezondheid staat nu voorop! Het is sowieso nog de vraag of er na 1 september weer evenementen mogelijk zijn. Maar zelfs als dat het geval is, blijft naar verwachting de maatregel van 1,5 meter afstand van toepassing. Als je bedenkt dat de Koeiemart jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers trekt, dan is dat in onze binnenstad gewoon geen haalbare kaart. Spijtig, maar hopelijk volgend jaar weer als vanouds!”

Het is niet de eerste keer dat een besmettelijk virus de Koeiemart in de weg zit. In 2001 brak er mond-en-klauwzeer uit. De Koeiemart ging wel door, maar zonder koeien. Ook in 2002 was dat nog het geval. Daarna kwamen de koeien weer terug, maar door aangescherpte regelgeving was handel in koeien niet langer toegestaan. In plaats daarvan kwamen er koeienshows, die inmiddels een grote populariteit en landelijke bekendheid genieten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden