De bibliotheken in Oudewater en Woerden gaan weer open.
De bibliotheken in Oudewater en Woerden gaan weer open. (Foto: )

Bibliotheek weer open

Woerden - De vestigingen in Woerden en Oudewater zijn sinds maandag 18 mei weer geopend. "We zijn blij dat we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, maar natuurlijk zijn wij vanwege het coronavirus genoodzaakt bepaalde maatregelen in te voeren. We richten de Bibliotheek zo in dat het voor alle leden én medewerkers veilig is om de Bibliotheek te bezoeken."

"Om iedereens veiligheid te waarborgen gaan we in aangepaste vorm open. Dit betekent dat we alleen open zijn voor leden die boeken willen lenen. De leestafel, koffiehoek, toiletten, computers, printer, zit- en studieplekken zijn niet toegankelijk. Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en wanneer de mandjes op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven. Inleveren kan buiten de Bibliotheek, via de inleverbrievenbussen. Ben je nog geen lid? Het blijft mogelijk om online lid te worden, dan kun je ook meteen gebruik maken van de online Bibliotheek en de LuisterBieb."

De maatregelen op een rij: 
- De Bibliotheek is alleen toegankelijk voor leden die een boek willen lenen.
- Leen doelgericht. Kijk vooraf thuis in de catalogus welke boeken je wilt lenen en haal alleen deze uit de kast.
- Haal geen boeken uit de kast om te bekijken of de achterkant te lezen en weer terug te zetten.
- De medewerkers van de Bibliotheek zijn er vooral om alles in goede banen te leiden en niet om te helpen met boeken en dergelijke uit te zoeken.
- Kom zoveel mogelijk alleen. Of met maximaal één ander persoon uit je huishouden.
- Kinderen t/m 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
- Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
- Gebruik een mandje. Zijn de mandjes op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is.

 Voor extra toelichting verwijzen wij je graag door naar onze website www.bibliotheekhetgroenehart.nl. 

Met de veranderende maatregelen verandert de bibliotheek ook mee. "We besteden extra aandacht aan ons online aanbod en de bezorgdienst voor 70-plussers blijft bestaan. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen rondom de Bibliotheek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden