Thuisbus Irisstraat 2019
Thuisbus Irisstraat 2019 (Foto: Lotte Ruyten)

De Thuisbus gaat weer van start!

Woerden - Dit bericht is ingezonden via woerdensecourant.nl. Iedereen kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen!

Nu de lockdown regels worden versoepeld, mogen we per 1 juni ook weer met de Thuisbus weer op pad! Uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter regel.

De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. Een soort pop-up terras. Op de maandag, dinsdag en woensdag middag van 14.30 tot 16.30 uur staan we in zes verschillende wijken van Woerden. Om de week op dezelfde vaste plek. Een keer in de maand op donderdag gaan we naar een van de omliggende dorpen; Kamerik, Harmelen of Zegveld.

We starten 2 juni in winkelcentrum Molenvliet en 3 juni aan het water van de Singel voor de flats aan de Irisstraat. We zullen het terras ruim opstellen, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, desinfect op tafel zetten en vooraf aan de bezoekers vragen of ze recent klachten hebben gehad. 

We denken dat het voor veel ouderen een verademing is weer koffie/thee te kunnen drinken met anderen en in een andere omgeving als hun eigen huis. Het weer blijft goed, dus is het geen straf lekker buiten te zitten.

De komende maand gaan we rustig opstarten, zodat de bezoekers en de vrijwilligers kunnen wennen aan de nieuwe 1,5 meter regel. We zullen op diverse plekken het programma foldertje van de Thuisbus door de brievenbus doen en begin juli willen we het programma in de Woerdense Courant publiceren, zodat iedereen het kan zien. 

Wilt u dat we een programma naar u opsturen? Dat kan! Bel dan Stichting Thuishuis Woerden: 06-83 40 51 25. Hopelijk zien we u snel een keer bij de Thuisbus. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden