Foto: ARIE VERHAGEN

Sportlust ’46 promoveert naar derde divisie

Woerden - Sportlust’46 speelt volgend seizoen in de Derde Divisie. Vanmorgen kwam het verlossende telefoontje uit Zeist over de promotie naar het op een na hoogste amateurniveau van Nederland. 

Het seizoen in de hoofdklasse kon, net als de Eredivisie, niet afgemaakt worden vanwege het coronavirus. De KNVB besloot daarom om alle competities ongeldig te verklaren en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. In april maakte de KNVB alsnog bekend dat clubs wel een verzoek konden indienen om te mogen degraderen of promoveren.

Op basis van die aanmeldingen besloot de KNVB om de Derde Divisie per volgend seizoen uit twee poules van achttien clubs te laten bestaan. Dit waren er afgelopen seizoen zeventien. Om aan de benodigde 18 clubs in de twee Derde Divisies te komen, moet de KNVB zes clubs uit de vier hoofdklassen laten promoveren. De clubs die dit betreffen, waaronder Sportlust ’46, zijn de vier teams die bovenaan stonden toen de competitie werd stilgelegd, aangevuld met twee ploegen die op datzelfde moment op de tweede plaats stonden.

Na 21 wedstrijden stond Sportlust ’46 bovenaan in de hoofdklasse A. De ploeg uit Woerden had 1 punt voorsprong op de nummer twee DHSC uit Utrecht. Voor de roodwitten betekent dit de tweede promotie op rij. Vorig seizoen werd de ploeg van trainer Patrick Loenen nog kampioen van de 1e klasse B. Met de promotie is Sportlust ’46 komend seizoen de hoogst spelende amateurclub van het Groene Hart. “Een historische moment”, aldus voorzitter Jan van den Heuvel. “Dit betekent dat wij in het aankomende jubileumjaar voor het eerst in ons bestaan in de Derde Divisie zullen uitkomen”.

Over Sportlust ‘46
Sportlust ’46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke zaterdag voetbalvereniging in Woerden. Sportlust ’46 telt meer dan 1.100 leden, verdeeld over diverse senioren- en jeugdteams. Het eerste elftal van Sportlust '46 speelt komend seizoen in de derde divisie van de KNVB.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden