Het informatiebord met de voorzorgsmaatregelen naast de atletiekbaan van AV Clytoneus op sportpark Cromwijck.
Het informatiebord met de voorzorgsmaatregelen naast de atletiekbaan van AV Clytoneus op sportpark Cromwijck. (Foto: )

Veel sportverenigingen weer opgestart

Woerden - De afgelopen weken hebben veel Woerdense sportverenigingen hard gewerkt om het sportaanbod weer op te starten. Beweegteam Woerden adviseert hen bij de heropening en het toepassen van de geldende richtlijnen. "We zijn met het hele team druk bezig geweest om alle verenigingen en sportaanbieders uit Woerden, Zegveld, Harmelen en Kamerik te bellen," vertelt projectleider Katinka Meiborg.

Het beweegteam nam niet alleen contact op met voetbal- of tennisverenigingen, maar ook met alle commerciële en kleinere sportaanbieders zoals de bootcampclubs, yogagroepen en personaltrainers. Katinka: "Met elke aanbieder doorlopen we een checklist, zodat we weten dat al het sportaanbod veilig en verantwoord is."

Hoe zat het ook alweer? Vanaf 29 april kon de jeugd tot en met 18 jaar weer voor een groot gedeelte terecht bij hun sportvereniging en per 11 mei is ook het merendeel van het sportaanbod voor volwassenen weer opgestart. Ook de zwembaden zijn sinds 11 mei weer open. Alles uiteraard binnen de geldende richtlijnen van het RIVM, de protocollen van de sportbonden en de verordening vanuit de veiligheidsregio.

Drukke momenten
Hoewel de buitensportverenigingen inmiddels alweer een paar weken aan de slag kunnen op hun eigen locatie, is het voor de binnensportverenigingen vaak even zoeken naar een alternatieve locatie. "De binnensportverenigingen moeten officieel nog gesloten blijven tot 1 september. Maar als zij naar buiten willen, zoeken wij samen met de vereniging naar een geschikte plek. Dat kan bij een buitensportvereniging zijn, zoals de volleybalvereniging die nu gebruik maakt van het veld van de korfbal, maar we kijken ook naar mogelijkheden op veldjes en pleintjes in de buurt. Daarbij proberen we drukte natuurlijk te vermijden. Het Brediusbos en de Cattenbroekerplas zijn mooie locaties om te sporten en die zijn dan ook drukbezocht. Maar het blijft natuurlijk belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen en drukte uit de weg te gaan. Ook daarin geven wij advies en stemmen we indien nodig ook af met handhaving en veiligheid. Zo hopen we dat veel Woerdenaren toch weer sportief en veilig aan de slag kunnen."

Ook aanbod voor niet-leden
Helaas kan nog niet iedereen terecht bij hun reguliere sportvereniging. Fitnessclubs zijn nog gesloten en onder andere ook de schaakclub, biljart- en bowlingverenigingen zijn nog dicht. De komende weken stimuleert het Beweegteam via het project ‘Sjors, ontdek je talent!’ weer zoveel mogelijk jeugd om te gaan sporten en hun talenten te ontdekken. Bekijk het volledige aanbod op www.inwoerden.nl.

Als volwassenen op zoek zijn naar sportief aanbod, kunnen zij een kijkje nemen op www.beweegwijzerwoerden.nl. Veel verenigingen en sportaanbieders staan open voor mensen die een keer een proefles willen doen. Wel even vooraf contact opnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden