Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Extra veel tips voor Nationale Buitenspeeldag

Utrecht - Nickelodeon en Jantje Beton hebben besloten om op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag te houden. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden, aldus de organisatie.

Dit jaar gaan er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd via www.buitenspeeldag.nl extra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen. Denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes en veel meer. Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de poster van dit jaar downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. De komende weken zullen Nickelodeon en Jantje Beton campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen en ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender zoals gebruikelijk op de Buitenspeeldag op zwart.

"Deze editie zetten we ons samen in zodat we nog meer kinderen kunnen motiveren om lekker naar buiten te gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden