Foto:

Careyn Weddesteyn doet mee aan de Nationale Balkon Beweegdag!

Woerden - Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met haar partners op vrijdag 29 mei de eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen in woon-zorgcentra door heel Nederland. Het Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het hele land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en hen een gezellige en positieve ochtend bezorgen. In Woerden doet Careyn Weddesteyn mee met dit landelijke evenement. 

Wat is Balkon Bewegen?
Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in coronatijd, waarbij vrijwilligers en professionals zoals fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, docenten sport en bewegen 55+, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om met ouderen in beweging te komen op hun balkon, vanaf de galerij of op veilige afstand in de tuin. Op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de doelgroep. Het resultaat is een gezellige, sportieve én verantwoorde activiteit waarbij men met elkaar en voor elkaar actief is.

Ook in Woerden wordt in de ‘coronatijd’ vanaf de balkons bewogen. Op meerdere locaties in Woerden organiseert Beweegteam Woerden, in samenwerking met Buurtwerk, Careyn en Hart voor Woerden een Beweegkwartier, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.  

Nationale Balkon Beweegdag in Woerden 
Aanstaande vrijdag 29 mei doet Careyn Weddesteyn (aan de Utrechtsestraatweg) mee met de Nationale Balkon Beweegdag. Dit evenement is specifiek bedoeld voor de bewoners van de woonzorginstellingen Weddesteyn en Hofplein. Het evenement wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds en FC Utrecht Maatschappelijk.

Deelnemers zullen vanaf 10.45 uur de plaatsen innemen op het veld en op de balkons. Rond 10.50 uur zullen wethouder Arthur Bolderdijk, coördinator van FC Utrecht Maatschappelijk Marlou Peeters en wijkverpleegkundige van Careyn Kirsten Oostrom de deelnemers welkom heten en kort iets vertellen over het initiatief.

Om 11.00 uur zal de beweegdocente Liesbeth van Beusekom het startsein geven voor de activiteit. Het hele programma duurt tot circa. 11.30 uur.

Met vriendelijke groet,

Linda van Amerongen - Oskam

Buurtsportcoach Voeding en Gezondheid
PR / Marketing

Jan Steenstraat 102

3443 GZ Woerden

06 - 58 77 24 02 (kantoor Beweegteam Woerden)www.beweegteamwoerden.nl

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden