Tuin van Thuishuis Woerden
Tuin van Thuishuis Woerden (Foto: Lotte Ruyten)

'Samenwonen met behoud van zelfstandigheid in het Thuishuis Woerden'

Woerden - Stichting Thuishuis Woerden zet zich in de gemeente Woerden in om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen. "Naast het Thuishuis hebben wij nog een aantal andere activiteiten zoals AutoMaatje, Thuisbus, Thuishuis-café, Winterfeest."

De stichting heeft in samenwerking met woningbouwvereniging Groen-West een Thuishuis opgezet in Woerden, op de Prins Mauritssingel 7 in Woerden.

Wat is een Thuishuis?
Het Thuishuis is een soort studentenhuis voor ouderen. Een woonvorm waar 6 (alleenstaande) ouderen samenwonen met behoud van zelfstandigheid. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop.

De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte van ongeveer 40 m2, met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een kleine pantry. Zij richten deze naar eigen smaak en wensen in. Zij huren deze woning van Groen-West en behouden ook de mogelijkheid tot het aanvragen van huurtoeslag.

Met elkaar delen de bewoners van het Thuishuis een gezamenlijke keuken, een woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer en een tuin.

Indien wenselijk kunnen de bewoners ondersteuning krijgen door vrijwilligers. Het is zelfstandig wonen en er is dus geen zorg aanwezig. Deze zou u mocht u dit nodig hebben kunnen aanvragen via de Thuiszorg.

In het Thuishuis bent u nooit meer ‘alleen’ en kunt u gezellig samen eten en dingen met elkaar ondernemen. Maar behoud u ook uw zelfstandigheid, doordat u een eigen woonruimte heeft. Eenzaam hoeft u niet te zijn om in een Thuishuis te gaan wonen, maar het enkel gezellig en prettig vinden om nabij/met leeftijdsgenoten te wonen.

Lijkt het u leuk om in het Thuishuis te wonen?
Bel voor meer informatie en vragen naar Lotte Ruyten 06 - 83 40 51 25 - Stichting Thuishuis Woerden. Zie www.thuishuiswoerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden