Museum in de steigers. Foto: Robert de Wit van Vermeij Schilderwerken.
Museum in de steigers. Foto: Robert de Wit van Vermeij Schilderwerken.

Stadsmuseum Woerden heropent op 12 juni!

Woerden - Over twee weken zal Stadsmuseum Woerden de deuren weer openen voor bezoekers, exact drie maanden na de sluiting vanwege het coronavirus. De medewerkers van het museum verheugen zich daar bijzonder op, ze werken nu toe naar een prettig en veilig ‘1,5 meter-museum’.

De musea in Nederland mogen weer open, wel met alle restricties die horen bij deze coronatijd. Ook in Woerden zijn de museummedewerkers al even bezig met alle voorbereidingen; ze doen er alles aan om bezoekers en medewerkers een veilige omgeving te bieden. Het protocol voor het ‘1,5 meter-museum’ is inmiddels gecheckt door de gemeente. Nu volgt de uitwerking met éénrichtingsverkeer, 1,5 meter-aanwijzingen en de nodige hygiëne maatregelen. En dat vraagt om creativiteit in zo’n historisch monument.

Voorlopig hanteert het museum aangepaste openingstijden: van woensdag t/m zondag, van 12-16 uur. In verband met de corona-richtlijnen is van tevoren reserveren verplicht. Dat kan binnenkort, de instructies zijn straks te vinden op de website van het museum.

Dan kunnen bezoekers zich aanmelden, onder andere om de bijzondere en ontroerende tentoonstelling Jong & Bevrijd te zien, die eigenlijk zou openen in maart. De medewerkers van het museum kijken er erg naar uit om weer gasten te ontvangen en het gebouw weer tot leven te zien komen.

Op dit moment staat het museumgebouw nog in de steigers. Tòt 12 juni is dit het domein van Vermeij schilderwerken en de vakmannen van De Heeren Bouwmeester, zij werken met passie aan het onderhoud van het oude Stedehuys.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden