Stadsmuseum Woerden ingepakt
Stadsmuseum Woerden ingepakt (Foto: R. de Wit)

alleen samen klaren we de klus!

Woerden - Dit bericht is ingezonden via woerdensecourant.nl. Iedereen kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen!

Als u nu door het centrum van Woerden loopt, dan ziet u het haast niet meer: een volledig ingepakte Stadsmuseum Woerden. Het lijkt wel een kunstwerk van Christo en Jeanne-Claude. De gezellige rode luiken, de twee leeuwenkoppen op de gevel, zelfs de schandpaal staat in de steigers van het Woerdense bouwbedrijf De Heeren Bouwmeester (DHB).

Vakmanschap
Dieks Schep, projectmanager, vertelt dat zij, in opdracht van gemeente Woerden, het onderhoud van het pand mogen uitvoeren. Dat betekent dit jaar vooral het herstellen van houtrot in de raamkozijnen, scheuren repareren en het schilderwerk nalopen. Het is specialistisch werk, dat vraagt om vakkennis. Je moet als restauratiebedrijf dan ook erkend zijn met een ERB certificaat. Toch is het nog belangrijker dat je het pand leert kennen en respect heb voor het monument, aldus de werkbegeleider Piet Pauelse. Piet heeft al jaren ervaring met oude panden. Zo is hij vaak te vinden in Amsterdam bij de Oude Kerk die ook in onderhoud is bij DHB.

Samenwerken
Maar samenwerken is toch wel het allerbelangrijkste in dit werk. Ook met vaste onderaannemers zoals Vermeij Schilderwerken. ‘Jongens die hier aan werken kunnen niet zomaar met hun werk standaard rechtdoor, het vraagt wel eens om een bochtje, een extra overleg of toch een andere uitvoering dan vooraf afgesproken. Kortom, het vraagt om liefde voor het vak’, aldus Dieks, die blij is met deze mooie opdracht van de gemeente en de Woerdense samenwerking bij de uitvoering.

Bijna open
Het museum is nu nog gesloten. Daarom kon ook meteen de oude dorpel onder de voordeur vervangen worden. Binnenkort, als het onderhoudswerk af is, dan komt het Stadsmuseum weer tevoorschijn en gaat de voordeur snel weer open voor bezoekers. Op haar social media houdt het Stadsmuseum u op de hoogte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden