Boze bewoners aan Nassaukade 'Alleen in gesprek als uitgangspunt wijzigt'

Woerden - De bewoners van de Nassaukade zijn onaangenaam verrast, boos en verdrietig. Hoewel de bomen - voorlopig - nog blijven staan, wil de gemeente de parkeerplekken van de graskant naar de huizenkant verplaatsen.

Tijdens een eerdere bijeenkomst over de herinrichting van de Nassaukade, keerden omwonenden zich tegen het voornemen om de bomen op de kade weg te halen. Over het parkeren en versmallen van de stoep zou nog verder gepraat worden, maar begin juni viel er opeens een brief op de mat. "Daaruit bleek dat de uitgangspunten bestuurlijk vastgesteld waren en dat daar niet meer vanaf geweken kan worden," vertelt Nel Damen, die al 40 jaar aan de Nassaukade woont.

Ook bewoner Rein Souwerbren spreekt zich uit. "Blijkbaar zijn er in de tussentijd al zaken vastgesteld zonder dat bewoners daarvan op de hoogte waren. Dit kan natuurlijk niet. Ik vind dat dit overnieuw moet." De gemeente wil in gesprek met de bewoners, maar vooralsnog blijkt uit correspondentie tussen de gemeente en bewoners dat het uitgangspunt om aan de woningzijde te parkeren voor de gemeente blijft staan. De bewoners willen echter alleen een gesprek aangaan vanuit de 0-situatie, waarin dit uitgangspunt kan worden gewijzigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden