Nino Sumah met zijn jeans. Foto: RV Webdiensten
Nino Sumah met zijn jeans. Foto: RV Webdiensten (Foto: )

Nino Sumah: 'Met Bukser Jeans komt een droom uit'

Woerden - Wat doe je als je 2 meter lang bent en al jarenlang moeite hebt een kwalitatief modieuze broek te vinden? De Woerdense Nino Sumah (26) nam het heft in eigen hand. Onder het mom ‘we zien wel waar het schip strandt’ ging hij twee jaar geleden aan de slag met zijn eigen jeanslabel. Ondanks de lancering midden in coronatijd had Bukser Jeans een vliegende start. Extra leuk: de eerste exemplaren in Woerden kwam Nino zélf langsbrengen!

Nino was altijd het langste jongetje van de klas. Als brugpieper kon hij zich meten met de jongens uit de derde. Droegen zijn klasgenoten Donnay trainingsbroeken, dan wilde Nino er per se ook eentje hebben. “Ook al waren het voor mij eigenlijk driekwart broeken. Maar je bent onzeker en wilt erbij horen.” Inmiddels tikt hij de 2 meter aan. Maar ondanks zijn werk in de mode (Nino is Storemanager bij Only for Men), trof hij broeken die hij mooi vond meestal maar tot een bepaalde lengtemaat. “Na de zoveelste teleurstelling heb ik het gewoon gedaan. We kijken wel waar het schip strandt. Als ondernemer moet je risico’s durven nemen.”

Een goede kwaliteit, milieubewuste productie en goede arbeidsomstandigheden; Nino vond het allemaal belangrijk. Het was dan ook een flinke zoektocht om op de juiste plekken terecht te komen. "Via een wat onduidelijke site kwamen we uiteindelijk uit bij een fabriek in Portugal. We zijn er geweest en het bleek hartstikke top! Mooie apparatuur, heel professioneel en er werden meteen geintjes gemaakt. We hebben een leuke band nu." Ook over de stof is goed nagedacht. "We werken met de Italiaanse stof Candiani, een kwalitatief goede en milieubewuste stof die niet meer weg te denken is in de jeanswereld."

Lancering naar voren gehaald
Eigenlijk had hij de lancering in september 2020 gepland, maar toen hij in mei alvast een Facebookpagina opzette en een verhaaltje schreef werd het meteen massaal gedeeld. "Na al die leuke reacties moest ik wel, anders ben je ze kwijt. Weet je, eigenlijk is het nooit het juiste moment. Maar ik heb geluk, het consumentenvertrouwen wakkert weer aan." Dus op 8 juni - zijn verjaardag - was het zover: de website Bukser Jeans ging live! Daarna ging het hard. "Ik dacht, als ik de eerste maand 10 broeken verkoop zou het leuk zijn, maar het waren er al 50 in één week! Je hebt in Woerden natuurlijk een grote gunfactor. Maar ook vanuit andere delen van het land zijn al broeken besteld." Zijn plan om de eerste bestellingen in Woerden en omgeving op de fiets langs te komen brengen viel wel in het water. "Dat waren er wel heel veel, we zijn dus maar in de auto gestapt."

Bukser betekent broek
En de naam Bukser? Die kwam bovendrijven na wat sparren met een vriend met Deense roots. "Bukser Jeans is geïnspireerd op de Scandinavische stijl. Minimalistisch, het past overal bij. Ik vroeg mijn vriend wat broek betekent in het Deens. Dat bleek dus Bukser, je spreekt het uit als boekser. Ik vond het meteen passen!" Nino wil dat Bukser Jeans een echt modemerk wordt. "En ik hoop dat jonge (lange) jongens van nu zich ermee kunnen identificeren. Eindelijk een mooie, goede jeans. Ja, dit is echt een droom die uitkomt."

Ook doorsnee maten
Bukser Jeans focust zich op lange mannen, maar dat betekent niet dat het label alleen geschikt is voor lange mannen. Ook de doorsnee man kan zich kleden in een Bukser Jeans. Bij het merk zijn er smallere taillematen voor lange mannen wat uniek is en lastig te vinden, het start bij taille maat 29 en loopt door tot 36 en heeft lengte maten van 32 t/m 38.

Bestellen of samenwerken
Je bestelt de jeans op www.bukserjeans.com. Bukser Jeans is ook te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn (@bukserjeans). Nino wil dat Bukser Jeans een echt modemerk wordt. Hij staat dan ook open voor samenwerkingen met winkels (zowel B2B als B2C).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden