Foto: Blauw Bloed

Koningin Máxima bezoekt Technohub: 'Technisch personeel is belangrijk'

Woerden – De technische onderwijsfaciliteit TechnoHUB in Woerden kreeg gisteren koninklijk bezoek. Hare Majesteit Koningin Máxima bracht namelijk een werkbezoek. Aanleiding was het belang van goed opgeleid technisch personeel voor de toekomst van het MKB.

Bedrijven hebben gekwalificeerde medewerkers nodig voor hun continuïteit en groei. Het vakonderwijs wil opleidingen zo goed mogelijk laten aansluiten bij de vraag van ondernemers. Samenwerking tussen publieke en private organisaties is hierbij essentieel. Ook werd tijdens het bezoek gesproken over de impact van de coronacrisis op het MKB. Uiteraard werden de geldende corona-richtlijnen nageleefd.

De TechnoHUB in Woerden is een nieuwe opleidingsfaciliteit voor het onderwijs dat is opgezet in samenwerking met technische bedrijven. De TechnoHUB is onderdeel van de MKB-deal Maakindustrie Utrecht-West. Het Rijk en de provincie Utrecht pakken hierin samen met technische bedrijven en onderwijsinstellingen het tekort aan technisch personeel aan. 

In een praktische leeromgeving kunnen (V)MBO-studenten en ook leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs kennis en vaardigheden opdoen in techniek en technologie. Het standaard lesprogramma wordt in samenwerking met de bedrijven onder meer aangevuld met gastlessen door vakspecialisten en opdrachten bij de bedrijven zelf. TechnoHUB verbindt zo scholing en praktijk aan elkaar. 

Koningin Máxima begon het bezoek met een rondleiding door de TechnoHUB die in september open gaat. Zij sprak met enkele (V)MBO leerlingen en docenten over wat deze praktijkplek voor hen kan betekenen. Na de rondleiding sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van het lokale technische bedrijfsleven, de provincie en MKB-bestuursleden uit de technische sector.

Beide bezoeken passen in een reeks van gesprekken met ondernemers. Koningin Máxima zet zich als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap in voor duurzame groei van het MKB. Het Comité heeft onder meer tot taak om bij te dragen aan versterking van een ambitieuze ondernemerscultuur en een betere aansluiting van vraag en aanbod van menselijk kapitaal. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden