Patrick Berk (l) en Mats de Waal leggen de laatste hand aan de afwasplekken. Hugo Oudejans (r) is vol lof over de inspanningen van zijn medewerkers. Foto: Roy Visscher
Patrick Berk (l) en Mats de Waal leggen de laatste hand aan de afwasplekken. Hugo Oudejans (r) is vol lof over de inspanningen van zijn medewerkers. Foto: Roy Visscher (Foto: )

Actief kamperen in De Boerinn-stijl!

Kamerik - Al trekken de corona-stofwolken in ons land langzaam op, daarbij komt nog steeds veel leed naar boven. Ook bij wie niet direct met het virus te maken kreeg. Zo sluiten nog steeds bedrijven die het uiteindelijk toch niet redden. Maar een crisis maakt ook creativiteit los. Zoals bij Boerderij De Boerinn. Die opent op 4 juli een 'pop-up camping'.

Achter de schermen bij de bekende evenementenorganisatie voor bedrijven én particulieren aan de Mijzijde gonst het momenteel van de extra activiteit. Toch gaat directeur Hugo Oudejans er op het terras aan het water even goed voor zitten, om te vertellen wat er voor nieuws aan zit te komen. Maar eerst blikt de Woerdenaar, die voorheen commerciële functies in de mediawereld vervulde, even terug op de afgelopen tijd. "Bij mijn aantreden vorig jaar bij Boerderij De Boerinn ben ik meteen gaan nadenken over de toekomst van het bedrijf en heb ik, samen met collega Hans, wat veranderingen in gang gezet. Noem het achterstallig onderhoud. Dat had effect: eind 2019 waren we uit het dal gekropen en sloten we af met positieve cijfers." 

Maar toen kwam corona. "Ja, de reserveringen droogden op en we kwamen zoals veel organisaties in zwaar weer terecht. Een eerste lichtpuntje was de steun die de gemeente ons spontaan toezegde. Zo mochten we een tijdje terug alweer kano's verhuren, wat meteen veel mensen trok. Ook mooi waren de positiviteit en creativiteit die bij onze mensen én onze verhuurder Hendrik-Jan opborrelden. Daaruit kwam al snel het idee voort om een pop-up camping te starten."

Animatie
Passend bij de boerderijsfeer wordt dat natuurlijk een boerencamping, maar dan wel eentje in de actieve stijl van Boerderij De Boerinn. "Kampeerders kunnen meteen meedoen met de activiteiten die we hier aanbieden. Denk aan kanovaren, maar ook aan klompengolf en poldersporten. Daarom is er dus ook geen wifi op de staanplaatsen. Ook kunnen de gasten mee-eten met wat onze medewerkers bereiden en organiseren we animatie voor de kinderen. Heel geschikt voor gezinnen dus, maar ook bijvoorbeeld senioren kunnen zich hier straks heerlijk 'actief ontspannen' vanaf 4 juli tot 29 augustus. We zijn nu druk bezig om de 50 campingplaatsen te voorzien van de nodige extra voorzieningen." Zo zijn de in 'no time' aangepaste sanitairblokken voor de 'boeren' en voor de 'boerinnen' al bijna klaar voor gebruik, evenals de nieuwe afwasplekken.

"Ik ben heel trots op de veerkracht die we tijdens deze coronacrisis blijken te hebben. Het is ongelooflijk wat een energie er vrijkomt bij onze vaste en oproepkrachten, hoe snel ze van alles in elkaar timmeren. " Al komt de opening, op 4 juli, met rasse schreden dichterbij, Oudejans hoeft zich dus geen zorgen te maken. "Het komt allemaal op tijd klaar. En ook met de belangstelling voor de camping verwacht ik dat het wel goed komt. Door de coronacrisis is er momenteel grote vraag naar vakanties in eigen land en we zitten hier bovendien op een prachtige locatie. Daarbij heb ik mijn medianetwerk ingeschakeld om de camping te promoten en hebben we in de regio een hoge gunfactor. Ook ons concept 'actief ontspannen' gaat zeker aanslaan."

Kwart eeuw
Dit jaar bestaat Boerderij de Boerinn ook nog eens 25 jaar. Het plan was om dit te vieren met de medewerkers en de bezoekers, vertelt Oudejans. "Deze jubileumevenementen gaan door de economische impact van de crisis helaas niet door. Natuurlijk waren we daar wel wat verdrietig over, maar de feestelijkheden komen er straks alsnog! Wel uitstel dus, maar geen afstel."

Door Roy Visscher

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden