Coffeeshop De Steeg doneert 25.000 euro aan Voedselbank Woerden

Woerden - Coffeeshop De Steeg uit Woerden doneert 25.000 euro aan de Voedselbank Woerden. Eigenaar Leo de Bruin vindt dat het juist nu de tijd is om iets terug te doen voor de samenleving. "We leven in onzekere tijden door het coronavirus. Wij hebben het geluk dat we door mogen draaien, maar er zijn genoeg mensen en bedrijven die het heel moeilijk hebben vandaag de dag. We moeten elkaar helpen en steunen en op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen."

De donatie bestaat uit een maandelijkse bijdrage gedurende een heel jaar. "We willen geen druppel op een gloeiende plaat zijn, maar een structurele bijdrage leveren aan de voedselbank in Woerden. Het is ook hier helaas noodzakelijk dat de voedselbank bestaat. De komende tijd zullen hier steeds meer mensen aan moeten kloppen voor hulp. Het is ook jammer dat er een bepaalde drempel bestaat voor mensen om er gebruik van te maken," aldus de coffeeshop eigenaar. 

"Er heerst misschien toch een soort van schaamte om aan te kloppen bij de voedselbank. Die drempel moet zo snel mogelijk omlaag. Bij iedereen kan het een keer tegen zitten, zeker in deze toenemende recessie door het coronavirus. Dan is het juist belangrijk dat je terug kunt vallen op hulp van familie en vrienden, maar zeker zo belangrijk zijn de maatschappelijke organisaties zoals de lokale voedselbank."

De Bruin hoopt dat zijn voorbeeld ook andere ondernemers of particulieren aan het denken zet. Vooral ondernemers die het de laatste tijd wél goed hebben gedaan. "Het zou mooi zijn als ze op hun eigen manier ook iets terug doen voor degenen die het zwaar hebben. We moeten het tenslotte voor, door en met elkaar doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden