Christiaan Varenhorst
Christiaan Varenhorst (Foto: Marsha de Kwaadsteniet)

Olympiër Christiaan Varenhorst geeft jeugdclinic in Woerden

Woerden - Afgelopen dinsdag kwam niemand minder dan beachvolleybaltopper Christiaan Varenhorst naar Woerden om een clinic te geven aan de jeugd van volleybalverenigingen VTC Woerden en OKV’71 uit Harmelen. Maar liefst 90 deelnemers lieten zich niet tegenhouden door de stromende regen en volgden de clinic.

De TeamNL Beach Tour is een initiatief van de beachvolleybalspelers van TeamNL en de Nederlandse Volleybalbond waarmee jeugdige volleyballers worden geïnspireerd door de Nederlandse beachvolleybaltop. Christiaan Varenhorst won zilver op het WK beachvolleybal in Nederland, bereikte in 2016 de kwartfinale van de Olympische Spelen en met zijn lengte van 2,12 m dus een verschijning om letterlijk en figuurlijk tegenop te kijken.

Het project is ontstaan uit de omroep van een aantal grote Nederlandse sportnamen om te streven naar een gezonde en vitale samenleving. Doordat de Woerdense korfbalvereniging Reflex haar velden ter beschikking heeft gesteld aan VTC Woerden was het in de Corona tijd toch mogelijk om te blijven sporten. Eerder bracht OKV’71 al beachvolleyballen langs bij de jeugd, zodat zij thuis ook konden blijven volleyballen. Al met al mooie samenwerkingen en initiatieven tussen en door de verschillende sportverenigingen in gemeente Woerden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden