Foto:

Helden Opvang in Harmelen: 'Mijn eigen kinderen zijn mijn inspiratie'

Harmelen - Iedere dag buitenspelen, regelmatig naar de boerderij, liefdevolle opvang, gezond en natuurlijk eten op een sfeervolle locatie middenin het dorp: dát is Helden Opvang, een professioneel, kleinschalig kinderdagverblijf (KDV en BSO) dat op 1 april haar deuren opende aan de Dorpsstraat 269 in Harmelen. 

Het concept van Helden, dat al vestigingen heeft in Loenen aan de Vecht, Abcoude en Baarn is helder: een liefdevolle en veilige opvang van kinderen op het hoogste niveau, met gezonde voeding en oog voor duurzaamheid. Zo krijgen de kinderen dagelijks een warme lunch met 100% natuurlijke en veelal biologische ingrediënten. Ook heeft Helden Opvang een samenwerking met een werkende boerderij in de buurt. De kinderen kunnen de boerderijdieren bezoeken en we leren ze van alles over de natuur en de herkomst van ons eten. Want ook dat vinden we belangrijk: respect voor mens, dier en de natuur om ons heen.

“Mijn eigen kinderen zijn mijn inspiratie”, vertelt oprichter en eigenaar Marcella Janssen. “Als werkende moeder van drie kleine kinderen liep ik er destijds tegenaan dat veel kinderopvangcentra niet voldeden aan mijn wensen. En dus besloot ik, uit overtuiging dat het nog beter, leuker, educatiever en met meer oog voor ‘buiten en de natuur’ kon, om mijn eigen kinderopvang te starten.

“Helden Opvang is inmiddels een begrip en vanwege het succes openden we recent een nieuwe vestiging in een karakteristiek pand in het centrum van Harmelen. We hebben elektrische bakfietsen en trekken er vaak op uit: dagelijks naar de boerderij en met de BSO naar sport & spel velden."

Er is hard gewerkt aan de inrichting van de kinderopvang in Scandinavische stijl. “We creëren een huiselijke, veilige omgeving waar kinderen, ouders en medewerkers met veel plezier naar toe gaan. Met enthousiasme en vakkennis zorgen onze medewerkers ervoor dat iedereen zich echt thuis voelt. De liefdevolle opvang en de ontwikkeling van de kinderen staat centraal, maar we willen de ouders ook maximale flexibiliteit bieden. Ik ken de spagaat waarin je je als werkende ouder soms begeeft, en daarom kiezen wij ervoor om daar waar we kunnen te ontzorgen. Voor de vroege vogels openen wij al om 7.00 uur, voor de voorschoolse opvang serveren wij ontbijt en wij bieden KDV en BSO op één en dezelfde locatie. Wel zo praktisch met ophalen! Wil je je kind eens op een andere dag in de week bij ons brengen? Daarvoor hanteren we heel praktisch ruildagen. Zijn er tijdelijk extra opvangdagen nodig? Dat kan. En we bieden de mogelijkheid om op bestelling aan het einde van de dag een verse, gezonde maaltijd voor het hele gezin mee naar huis te nemen.”

Helden Opvang is per 1 april gestart in Harmelen, meer info en tarieven zijn te vinden op www.heldenopvang.nl. In verband met de RIVM richtlijnen is men na sluitingstijd van harte welkom voor een rondleiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden