Vandaag ontvangen inwoners hun welverdiende lintje!

Woerden - Zoals bekend is de traditionele lintjesregen op 24 april dit jaar niet doorgegaan in verband met het coronavirus. In plaats daarvan kregen alle gedecoreerden een telefoontje van de burgemeester met het bericht dat ze geridderd zijn. Vandaag kan de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen wél plaatsvinden.

Dat is besloten door de minister op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orde. De burgemeester van Woerden zal namens de Koning 18 onderscheidingen uitreiken. Om dit op een veilige en verantwoorde manier te doen met voldoende ruimte en aandacht voor iedereen is besloten om de groep in drieën te splitsen. Op deze manier houden we de bijeenkomst klein en intiem, maar zeker niet minder feestelijk!

De uitreiking zal plaats vinden in de raadzaal van het gemeentehuis. Omdat de bijeenkomst coronaproof moet zijn, is er beperkt ruimte voor familie en vrienden. Wel is de ceremonie live te volgen via RPL Woerden: vrijdag 3 juli, vanaf 12.30 uur.

Het uitreiken van de onderscheidingen gebeurt in drie groepen:
12.30 uur: Mevrouw Van Geutselaar, mevrouw Verweij, de heer Garrelfs, de heer De Wilde, de heer Jongejan, de heer Burgers .
13.30 uur: de heer Van Donselaar, de heer Van der Klink, de heer De Kruijf, mevrouw Bregman-Kopmels, mevrouw Blok, de heer Van Zijl.
14.30 uur: de heer De Roo, De heer Van der Lek, De heer Hilgeman, de heer Van der Horst, de heer Eberwijn, de heer Burger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden