Fontein ‘Spelend met Water’ net na de inschakeling. Foto: R. de Bruin
Fontein ‘Spelend met Water’ net na de inschakeling. Foto: R. de Bruin (Foto: )

Fontein 'Spelend met Water' doet het weer

Woerden - Lange tijd bleef de oranje fontein voor het station uit, maar sinds zaterdagmiddag doet hij het weer! De drie bronzen kinderen kunnen spelen onder een bruisende douche. Door de coronacrisis was de fontein tot nu toe uit gebleven, maar dankzij de inzet van drie vrijwilligers van het Stadsmuseum kon hij vandaag ingeschakeld worden.

Eigenlijk zou de fontein op 14 maart schoongemaakt worden tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. De persconferentie van premier Rutte op 12 maart gooide echter roet in het eten: vanwege COVID-19 werd de hele landelijke NLdoet-actie afgelast. En daarmee was ook de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de Woerdense fontein van de baan.

Onlangs heeft het fonteinteam van Stadsmuseum Woerden het bassin en de fontein schoongemaakt. Daarbij waren twee nieuwe fontein-vrijwilligers. Zij hebben ook meegeholpen bij de jaarlijkse behandeling door een bedrijf om het kunstwerk in de was te zetten. Vandaag hebben zij eerst het bassin met water gevuld en daarna de installatie ingeschakeld.

Alle reizigers die aan de noordzijde van het station aankomen of vertrekken met bus of trein en alle andere passanten kunnen tot na de Koeiemart weer genieten van de werkende fontein. Tenzij we een hittegolf krijgen zoals vorig jaar, want dan moet hij weer even uit. 

Lees hier meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden