Foto:

Hugo De Jonge: ‘Investeren in techniek en onderwijs voor MKB in de regio’

Woerden - Vicepremier en CDA kandidaat lijsttrekker Hugo de Jonge bracht op zaterdag 4 juli een bezoek aan Woerden. De Jonge sprak bij Verweij Houttechniek met ondernemers en CDA’ers uit Woerden over investeren in techniek, onderwijs en het MKB om zo sterker uit de crisis te komen. De Jonge bezocht Woerden in het kader van een regiotour langs tien plaatsen in het hele land, hij is op campagne voor de verkiezing tot nummer 1 van het CDA.

Het werkbezoek van De Jonge aan de regio Utrecht-west is niet toevallig. Juist afgelopen week werden de MKB-deals bekend gemaakt. Ook de Maakindustrie in Utrecht-West krijgt de komende jaren een forse bijdrage voor vernieuwende technische onderwijsvormen met directe sturing vanuit het MKB, waaronder de Technohub in Woerden. Bij Verweij Houttechniek vertelde David Verweij, eigenaar en voorzitter van het platform bedrijven Utrecht west meer over deze deal en het belang van de lokale MKB voor de economie.

In een speech eerder deze week noemde Hugo de Jonge investeren in de regio van groot belang om de gevolgen van de coronacrisis te kunnen opvangen. "We moeten slim investeren in de structuur van onze economie. In banen, kennis en infrastructuur. Daarom moeten we meer investeren in de regio’s. Wat ondernemers hier voor elkaar krijgen in samenwerking tussen bedrijven, overheden, onderwijs en kennisinstellingen is een goed voorbeeld", aldus de vicepremier.

Het werkbezoek van Hugo de Jonge maakt onderdeel uit van zijn campagne voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij bezocht in het kader daarvan zaterdag tien plekken in heel Nederland. Lokale CDA’ers Arjan Noorthoek (wethouder), de raadsleden Job van Meijeren en Vera Streng en de afdelingsvoorzitter Robin Dorsman waren ook bij het werkbezoek aanwezig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden