Foto:

Een jaar Muziek Akkoord Woerden

Woerden - Op 3 juli 2019 tekenden verschillende partijen in Woerden een Muziek Akkoord. De schoolbesturen SPCO Het Groene Hart, Stichting Kalisto Boeiend Basisonderwijs! en Stichting Klasse, Het Klooster, KUVO, KMN Kind & Co en de gemeente Woerden hebben hiermee de intentie uitgesproken om samen te komen tot goed structureel muziekonderwijs voor àlle basisschoolkinderen in de gemeente Woerden. Zij worden hierbij ondersteund door de landelijke stichting Méér Muziek in de Klas.

Een jaar later is er heel veel gebeurd. Afgelopen schooljaar zijn de Wilhelminaschool, De Regenboog en De Keerkring gestart met structureel muziekonderwijs door middel van de inzet van muziekvakleerkrachten van Het Klooster. Komend schooljaar sluiten ook De Schakel, De Molenwiek en De Wijde Blik zich aan bij het Muziek Akkoord.

Hiermee komt het totale aantal Woerdense basisscholen waarop muziekvakleerkrachten van Het Klooster structurele muzieklessen verzorgen in samenwerking met de groepsleerkrachten nu op 21. Dat is een mooie score van 84% van alle Woerdense basisscholen.

Deelname aan het Muziek Akkoord staat vanzelfsprekend open voor àlle Woerdense basisscholen. Scholen die interesse hebben om in de toekomst ook aan te sluiten kunnen contact opnemen met Judith Oussoren, Hoofd Kunsteducatie bij Het Klooster.

Op de foto staan muziekdocente Jantine Veenstra van Het Klooster en directeur Norbert Bakker van basisschool De Schakel, één van de drie scholen die na de zomervakantie gaan starten met structureel muziekonderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden